sursa foto: bizbrasov.ro/ Andrei Paul
FactualSpot

Surprize dupa campanie: Candidat la alegerile locale, acuzat de șantaj

0

Apar surprize după alegerile locale. Procurorii DNA au început urmărirea penală a fostului primar liberal al Brașovului, George Scripcaru, potrivit unui comunicat DNA.

Fostul primar este acuzat de șantaj, după ce acesta l-ar fi amenințat pe patronul firmei de publicitate în autobuzele primăriei și i-ar fi cerut acestuia să nu mai difuzeze clipurile electorale ale contracandidatului de la USR. Dacă nu ar fi procedat astfel, firma respectivă urma să piardă contractul încheiat cu Primăria Brașov.

“În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei de transport Brașov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu Regia de transport Brașov (RATBV S.A) pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală”, se arată în comunicatul DNA.

Mai mult decât atât, Scripcaru ar fi cerut firmei să-i promoveze gratuit în autobuze realizările din cursul actualului mandat, “mascate sub forma unor știri pozitive”.

“În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri positive”, se mai arată în comunicatul DNA.

De asemenea, inculpații au depus cauțiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei – Scripcaru George, respectiv 30.000 lei – Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaților la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

George Scripcaru a pierdut alegerile locale în favoarea lui Allen Coliban, candidatul USR. Fostul primar liberal a fost pus sub control judiciar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul de poliție, conform programului de supraveghere întocmit, sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale;
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență;
g) să nu exercite funcția de rector, respectiv prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București;
h) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Guvernul a decis: persoanele cu COVID-19 asimptomatice sau cu forme ușoare vor fi tratate la domiciliu

Articolul precedent

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru structura de colaborare cu Parchetul European, condus de Kövesi. Ministerul Justiției: va fi trimis pentru dezbatere în Parlament

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual