sursa foto: Facebook
FactualSpot

“Supărarea când îmi vine, rup cămașa de pe mine” la o partidă de golf. Ponta și Dinu Pescariu participă la un turneu de golf deși ProRomânia stă să explodeze

0

Președintele partidului Pro România, Victor Ponta, se află aceste zile în Belek, Turcia pentru a participa la Turkish Airlines Open 2019, un turneu european de golf, în timp ce formațiunea politică este într-o stare critică în urma conflictelor interne apărute în contextul ședinței parlamentare de luni, când Guvernul Orban a primit votul de încredere.

Victor Orban a făcut echipă cu Dinu Mihai Pescariu, Barbaros Öktem și un alt jucător profesionist. Echipa acestora s-a clasat pe primul loc în jocurile de ieri, iar Ponta și Bogdan Jigman au fost premiați și pentru două recorduri ale respectivei zile de competiție.

Victor Ponta nu a avut rezultate la fel de bune precum și-ar fi dorit să aibă și în cadrul partidului său. Luni, acesta l-a acuzat pe Mihai Tudose și alți membri ai partidului de trădare. Interesul pentru noul Guvern pe care l-au arătat prin prezența lor din plenul Camerei Deputaților și al Senatului l-a tulburat pe fostul premier.

Pro România a hotărât, marți, să îi sancționeze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceștia vor fi revocați din funcțiile de coordonatori județeni și li se va retrage sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Legislativ.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-au numărat Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Georgian Pop, Emilia Meiroșu și Damian Florea, transmite Digi24.

Mihai Tudose a scris în replică un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care îi cere public lui Ponta să își dea demisia de la conducerea partidului.

Dinu Pescariu, trimis în judecată de DNA

Dinu Pescariu a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar privind spălare de bani și a fost denunţător în dosare legate de achiziţia de licenţe Microsoft de  către statul român

Dinu Pescariu împreună cu  Claudiu Florică au fost acuzați de spălare de bani prin încheierea contractelor între furnizorul licențelor și Guvern.
Pe 10 mai, Tribunalul Bucureşti a decis încetarea procesului împotriva lui Florică şi Pescariu în dosarul Microsoft pentru o presupusă greşeală de procedură a procurorilor, dar Curtea de Apel a infirmat soluția și a dispus începerea procesului pe fond. Prin urmare, dosarul în care Dinu Pescariu și Claudiu Florică sunt acuzați de spălare de bani s-a reîntors la Tribunal, anunță G4Media.ro.

Adina Vălean este propunerea acceptată de Ursula von der Leyen pentru funcția de comisar european

Articolul precedent

Turiștilor le este interzis să-și mai facă selfie-uri cu gheișele din Kyoto

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual