sursa foto: arhivă facebook.com/SpitaluldeUrgentaSuceava
FactualSpot

Suceava a ieșit de sub carantină, după o lună și jumătate de la instituirea măsurii de prevenție

0

Noaptea trecută, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis ordonanța militară cu numărul 12, care dispune ieșirea de sub carantină a municipiului Suceava și zonei limitrofe formată din opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Măsura de combatere a epidemiei cu coronavirus a fost instituită în municipiul Suceava și cele 8 comune în seara de 30 martie, prin ordonanța militară nr.6.

O anchetă realizată de G4Media arată că ridicarea carantinei a venit după un lobby intens al autorităților locale, cu cereri oficiale din partea șefului CJ, primarului Sucevei și primarilor de comune.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a solicitat pe 11 mai, pentru a doua oară Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență ridicarea carantinei din zonele afectate ale județului Suceava. Comitetul Județean pentru Starea de Urgență Suceava a votat în unanimitate pentru aprobarea acestei măsuri având și acordul Direcției pentru Sănătate Publică a județului. Decizia acestor instituții este una consultativă pentru  raportul realizat de CNSSU, aprobat prin hotărârea MAI.

CNSSU reprezintă organismul decisiv pentru măsurile ce vor fi impuse în următoarea perioadă în care va fi instituită starea de alteră, sub conducerea ministrului Afacerilor Interne.

Motivarea CCR pentru neconstituționalitatea amenzilor: contravențiile și sancțiunile trebuie definite în mod clar și neechivoc

Articolul precedent

Reluarea călătoriilor în Europa – Comisarul european pentru Transporturi face precizări pentru siguranța pasagerilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual