sursa foto: corona24.news
FactualSpot

Statul american Missouri dă în judecată China pentru efectele coronavirusului și pentru cât de puține măsuri a luat pentru a opri pandemia

0

Statul Missouri dă în judecată Guvernul chinez și alte instituții importante pentru rolul pe care l-au jucat în răspândirea virusului COVID-19 și pentru efectele pe care le-au provocat statului, acuzând China de ascunderea de informații și de faptul că a făcut prea puțin pentru a opri pandemia, a declarat procurorul general al statului american, Eric Schmitt, conform CNN.

Conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, un număr de 6.105 oameni au fost testați pozitiv cu coronavirus, dintre care cel puțin 229 au decedat în statul american Missouri.

Plângerea civilă vizează Guvernul, Partidul Comunist Chinez, precum şi alţi responsabili şi instituţii ale ţării. Plângerea presupune acuzaţii de ascundere a unor „informaţii cruciale” încă de la începutul pandemiei, arestarea unor avertizori de integritate şi negarea naturii extrem de contagioase a COVID-19.

În acțiunea împotriva Guvernului de la Beijing se cer despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată, pentru „activităţi anormal de periculoase”, care au cauzat o „pandemie mondială inutilă şi evitabilă”, ducând la pierderea de vieţi omeneşti şi consecinţe economice importante, estimările fiind la câteva miliarde de dolari.

Procurorul Eric Schmitt a arătat că primele infectări cu virusul au avut loc la începutul lunii decembrie în Wuhan, oraşul din China unde a apărut epidemia. În ciuda acestui lucru, Guvernul chinez a lăsat virusul să se răspândească în ţară şi în lume, înainte de lua măsurile necesare pentru a stopa contaminarea.

Totodată, pe lângă ascunderea de informaţii despre extinderea pandemiei, autorităţile chineze ar fi păstrat pentru ele echipamente de protecţie de bună calitate, autorizând însă exportul de echipament defectuos. Acestă acțiune abuzivă ar fi „pus în pericol viaţa personalului medical şi a echipelor de salvare” în ţările afectate de COVID-19.

MAI supraveghează zonele cu infracționalitate ridicată cu ajutorul elicopterelor din dotare

Articolul precedent

Noul total al persoanelor infectate cu COVID-19 în România este 9.710. 2.406 de persoane s-au vindecat și 508 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual