sursa foto: alliance / NurPhoto
FactualSpot

Statele Unite s-au răzgândit și vor acorda vize studenţilor străini ale căror cursuri se vor desfăşura online

0

SUA și-a reconsiderat decizia cu privire la anularea vizelor pentru studenții străini care nu ar fi urmat cursuri în format fizic pe teritoriul Statelor Unite la începerea anului universitar din cauza pandemiei de coronavirus. Această decizie a fost anunțată de judecătoarea federală din Massachusetts, Allison Burroughs, citată de AFP, Reuters și Agerpres.

Hotărârea administraţiei de la Washington de a anula vizele studenţilor străini ale căror cursuri se vor desfăşura online la începerea anului universitar din cauza pandemiei fusese anunţată de poliţia Vămilor şi Imigraţiei (ICE) pe 6 iulie, fiind ulterior atacată în justiţie de universităţile Harvard şi Massachusetts Institute of Technology (MIT). Acestea au primit sprijinul a numeroase alte instituţii de învăţământ superior, sindicate ale studenţilor şi circa 20 de state americane.

Studenții străini din SUA care alegeau să urmeze instituții de învățământ care vor continua cursurile doar în regim online nu ar mai fi primit vize din partea autorităților americane, ulterior vacanţei de vară 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, propusese administrația Trump. Au fost avute în vedere vizele F1 (pentru studii academice) sau M1 (pentru pregătire profesională).

„Părţile au ajuns la un acord, guvernul a acceptat să anuleze decizia”, a făcut cunoscut judecătoarea într-o scurtă audienţă.

Administrația Trump a decis să prelungească pauza de acordare a vizelor de muncă până la sfârșitul anului, având un impact negativ asupra asupra cetățenilor UE în plan academic, profesional și personal, ca și asupra relațiilor transatlantice în ansamblu.

Fost ofițer SRI, trimis în judecată în dosarul BlackCube, firma responsabilă de „operațiunea Tornado” împotriva Laurei Codruța Kovesi

Articolul precedent

Ce ai comandat – măști chirurgicale sau hârtie igienică? Poliția Română face percheziții în Călărași și Ilfov la persoane acuzate de înșelăciune

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual