sursa foto: cbsnews.com
FactualSpot

Statele aplică sancțiuni grave pentru cei care nu poartă măști de protecție în public. În Qatar, închisoare de până la 3 ani

0

Cele mai severe sancțiuni din lume pentru persoanele care nu poartă mască de protecţie în public sunt în Qatar, unde au început să se aplice de duminică, 17 mai. Pedepsele pot ajunge până la 3 ani de închisoare, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Guvernul a stabilit că este purtarea măştii de protecţie în public este obligatorie, începând de duminică şi „până la noi ordine.” Cei care nu respectă legea pot fi sancţionaţi cu până la 3 ani de închisoare şi cu o amendă de până la 200.000 de riali (aproape 51.000 de euro).

Până la acest moment, statul din Orientul Mijlociu a raportat peste 32.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și doar 15 decese. Autorităţile au impus măsuri atât de drastice, luând în calcul și adunările de familie ce vor avea loc în timpul lunii Ramadanului, care ar putea favoriza transmiterea virusului.

În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise, însă şantierele de construcţii, în special cele având legătură cu Cupa Mondială de fotbal din 2022, au fost deschise, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii din data de 26 aprilie.

Purtarea măştilor a devenit obligatorie acum în aproximativ 50 de ţări. Alte țări care aplică măsuri drastice pentru nerespectarea legii sunt: Maroc (până la 3 luni de închisoare şi 120 de euro amendă), și Ciad (până la 15 zile de detenţie).

În România, începând cu data de 15 mai, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise s-a instituit obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen au purtat o discuție cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene

Articolul precedent

Revoltă în Camera Deputaților: demisia Guvernului Orban era așteptată. Ciolacu anunță o moțiune de cenzură pentru „starea de prostie a Guvernului PNL”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual