sursa foto: learningenglish.voanews.com
FactualSpot

Starea de urgență mondială din cauza coronavirusului din China a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătății

0

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza coronavirsului, care continuă să se răspândească alarmant în afara Chinei, conform El Mundo. Comitetul de Urgență constituit pentru a dezbate problema coronavirusului, ce funcționează sub tutela Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), s-a întâlnit, joi, 30 ianuarie, pentru a discuta necesitatea declarării stării de urgenţă la nivel global.

Președintele OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva: „Motivul principal nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte țări.” Principalul motiv de îngrijorare al autorităților este că virusul s-ar putea răspândi în țările cu sisteme de sănătate precare, slab organizate, potrivit G4Media.ro.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a arătat, joi seara, la Digi24, ce măsuri trebuie să ia România și a explicat că există, de asemenea, pericolul ca virusul să sufere mutații și să devină și mai patogen, odată cu transmiterea de la om la om. Limitarea transmiterii este „cheia succesului în controlul acestei epidemii”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a susținut faptul că, în prezent, se lucrează la constituirea unor stocuri de echipamente de protecție, de măști și echipamente medicale, necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

O unitate de spitalizare ce va găzdui 1000 de paturi este planificată a fi construită pentru a izola și a trata virusul până pe 3 Februarie. Virusul ar fi pornit de la șerpii, infectați de lilieci, comercializați în piața de pește și fructe de mare din Wuhan.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a anunțat luni, 27 ianuarie, că toate loturile de produse care provin din China, pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi verificate, iar consumatorii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului.

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.

Autorităţile române din domeniul turismului mai arată, de asemenea, că turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în China şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare, conform unui comunicat de presă al Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) – Departamentul pentru Turism.

New year, new UE: Ce schimbări intervin în instituțiile Uniunii după BREXIT

Articolul precedent

Bogdan Aurescu referitor la Brexit: „Nu e niciun prilej de panică”. Cum obții drept de ședere în UK și care va fi situația românilor post-Brexit

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual