sursa foto: Organizația Mondială a Sănătății
FactualSpot

Stare de urgenţă globală din cauza coronavirusului din China? Comisia Organizației Mondiale a Sănătății reanalizează situația

0

Comitetul de Urgență constituit pentru a dezbate problema coronavirusului, ce funcționează sub tutela Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), se întâlnește, din nou, joi, 30 ianuarie, pentru a discuta necesitatea declarării stării de urgenţă la nivel global.

Întâlnirea este programată a avea loc la sediul de la Geneva, la ora 14.00 (ora României). Comisia OMS, formată din 16 experţi independenţi, a refuzat de două ori, săptămâna trecută, să declare stare de urgenţă internaţională.

Mai mult de 170 de persoane au murit, în prezent fiind confirmate peste 7.700 de cazuri în China, coronavirusul răspândindu-se în întreaga lume, conform BBC, care mai arată că, în urma apariţiei unui caz de îmbolnăvire inclusiv în Tibet, virusul s-a răspândit în toate regiunile Chinei.

O unitate de spitalizare ce va găzdui 1000 de paturi este planificată a fi construită pentru a izola și a trata virusul până pe 3 Februarie. Virusul ar fi pornit de la șerpii, infectați de lilieci, comercializați în piața de pește și fructe de mare din Wuhan.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a anunțat luni, 27 ianuarie, că toate loturile de produse care provin din China, pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi verificate, iar consumatorii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului.

În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației.

Pentru informații suplimentare legate de prevenirea contaminării, cetățenii români pot accesa site-urile dedicate ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor .

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea înregistrării prezenței cetățenilor români în străinătate la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular român, ca instrument de sprijin pentru coordonarea acțiunilor de protecție consulară.

Autorităţile române din domeniul turismului mai arată, de asemenea, că turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în China şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare, conform unui comunicat de presă al Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) – Departamentul pentru Turism.

Conducerea magistraturii se întâlnește cu Președintele înainte de promulgarea legii pentru abrogarea pensiilor speciale

Articolul precedent

Apple și Broadcom condamnate la sute de milioane de dolari pentru nerespectarea brevetelor de invenție ale CalTech

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual