sursa foto: businessinsider.com
FactualSpot

Spitalul din Wuhan va fi inaugurat astăzi. România – OUG pentru achiziționarea în regim de urgență a unor echipamente de protecție pentru combaterea coronavirusului

0

China va inaugura luni, 3 februarie, spitalul de 1.000 de paturi, pe două etaje, din Wuhan, epicentrul coronavirusului mortal care a făcut numeroase victime în Asia. La nivel mondial, s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire în 26 de țări, numărul total al bolnavilor, de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, trecând de 17.300, bilanțul epidemiei ajungând la 361 de decese în China.

Mii de muncitori au lucrat zi și noapte cu scopul de a finaliza construcția, alcătuită, majoritar, din prefabricate, pe o structură de 25.000 de metri pătrați. Autoritățile de la Beijing au mai anunțat săptămâna trecută ridicarea unui nou spital – Leishenshan – cu 1.300 de paturi.

1.400 de cadre medicale ale forţelor armate vor fi trimise la spitalul din Wuhan pentru a trata pacienţii. Pe lângă aceștia, la noul spital, vor fi alocați și experţi în domeniul prevenirii şi controlului epidemiilor, conform dpa, citat de Agerpres.

Guvernul României plănuiește, de asemenea, să dea o ordonanță de urgență pentru achiziționarea de echipamente de protecție, în contextul epidemiei de coronavirus din China. „Nu trebuie să răspândim panica, ci să fim pregătiți”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Virusul ar fi pornit de la șerpii, infectați de lilieci, comercializați în piața de pește și fructe de mare din Wuhan și s-a răspândit rapid, fiind confirmate cazuri în Singapore, Thailanda, Coreea de Sud și Taiwan.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza coronavirsului, săptămâna trecută. Președintele OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva: „Motivul principal nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte țări.” Principalul motiv de îngrijorare al autorităților este că virusul s-ar putea răspândi în țările cu sisteme de sănătate precare.

Îți suni în disperare fostul partener de viață sperând la împăcare? #maigândește-te

Articolul precedent

Barometru EuropaFM: Cum ar arăta Parlamentul dacă în acest weekend ar avea loc alegeri anticipate?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual