sursa foto: adevarul.ro
FactualSpot

Spital militar de campanie pentru tratarea celor infectați cu COVID – 19, amplasat la Constanţa

0

Prefectura Constanţa a anunțat sâmbătă, 21 Martie, printr-un comunicat de presă, că Guvernul României va trimite un spital mobil cu capacităţi de tratare a pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19. Prefectul George Niculescu a fost cel care a recomandat plasarea acestei facilităţi medicale pe terenul Ministerului Sănătăţii, care era destinat construirii Spitalului Regional din Constanţa.

“Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile de siguranţă şi de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei”, precizează comunicatul.

Guvernul României a dispus, de asemenea, trimiterea unui aparat PCR Real Time, cu rolul de a detecta rapid infecţia COVID-19 pentru pacienţii testaţi.

Prefectul a mai precizat că este necesar ca autorităţile să se concentreze pe consolidarea sistemului de sănătate: Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut iniţiativa Guvernului în vederea dotării Constanţei cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulţi ani şi în situaţia acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situaţia o impune”, a arătat George Niculescu.

Totodată, Ministerul Apărării a început montarea unui spital de campanie în curtea Institutului Ana Aslan din București.

Primul deces al unei persoane infectate cu Coronavirus in Romania

Articolul precedent

Update: 433 de persoane infectate si 2 decese in Romania

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual