SpotVideo

Speed D(eb)ating – sesiunea preelectorală de dezbateri din cadrul Baroului București

0

Vineri, 20 septembrie, o parte din candidații pentru funcțiile din cadrul Organelor de Conducere a Baroului București și a Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților au participat la Speed D(eb)ating, o sesiune de dezbateri interactivă, organizată în Sala de Festivitati „Av. Flavius Teodosiu“ din sediul baroului.

Acest eveniment a venit în contextul în care, pe data de  23 septembrie 2019, ora 14.00, la Sala Palatului din București va avea loc Adunarea Generală de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului București, a cărei ordine de zi va cuprinde:

  • Alegerea Decanului Baroului București;
  • Alegerea Consiliului Baroului București, format din 15 membri;
  • Alegerea Comisiei de Disciplină, formată din 7 membri;
  • Alegerea Comisiei de Cenzori, formată din 3 membri.

De asemenea, în același timp va avea loc și Adunarea Generală de Alegere a Organelor de Conducere a Filialei București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților pentru :

  • Alegerea Consiliului de Administrație care va fi format dintr-un număr de 5 membri permanenți și 3 membri supleanți;
  • Alegerea Comisiei de Cenzori care va fi formata dintr-un număr de 3 membrii.

Participanții au avut ocazia ca în cadrul celor două runde ale dezbaterii să dezvolte subiectele care îi preocupă în legătură cu organizarea profesiei de avocat. Acest eveniment le-a oferit oportunitatea aspiranților la funcțiile de conducere a celor două instituții de a-și expune propunerile și inițiativele de îmbunătățire a desfășurării profesiei.

Speed D(eb)ating a fost gândit pentru a se desfășura în două runde: prima de dezbateri 1 la 1, iar cea de a doua de întrebări și răspunsuri.

În ceea ce privește prima rundă, aceasta a debutat cu tragerea la sorți a candidaților (grupați pe categoriile funcțiilor pentru care candidează) care s-au confruntat, mai apoi, față în față în cadrul dezbaterii. Cei doi candidați, a caror nume au fost trase la sorți erau puși pe rând să răspundă la o întrebare extrasă dintr-un bol. Regula dezbaterii a fost ca fiecare candidat să aibă dreptul de a refuza întrebarea, și asta pentru a putea pune în dificultate oponentul prin extragerea unei noi întrebări, de data aceasta din cutia neagră. Această cutie conține întrebări de o dificultate sporită. Astfel, fiecare candidat și-a putut specula șansele așa cum a considerat că este adecvat.

În această rundă fiecare participant a avut la dispoziție câte 1 minut pentru a răspunde la întrebarea extrasă, iar mai apoi, câte un minut pentru a răspunde la o întrebare suplimentară adresată de contracandidatul aflat la capătul opus al mesei.

Cea de a doua rundă a fost una interactivă în care atât candidații cât și colegii lor aflați în sală au putut adresa întrebări în mod direct participanților dezbaterii. Această rundă a avut scopul de a scoate la iveală cât mai mult opinii legate de subiectele de actualitate care îi preocupă pe avocați în organizarea profesiei lor.

Ministerului Energiei propune eliminarea barierelor impuse de Dragnea privitoare la investițiile offshore în domeniul resurselor de gaze din Marea Neagră

Articolul precedent

Rovana Plumb propusa pentru functia de comisar european, fara respectarea legii

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot