sursa foto: Twitter
FactualSpot

Sorina Pintea, suspendată din PSD. Contestația arestării preventive se judecă vineri la Curtea de Apel București

0

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost suspendată marți, 3 martie, din Partidul Social Democrat, în urma şedinţei informale a Comitetului Executiv al PSD, ce a avut loc tot astăzi. Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din PSD vine în urma arestării preventive a acesteia de sâmbătă, 29 februarie, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea a contestat măsura de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă aceasta se va judeca vineri, la Curtea de Apel București. Conform unor surse politice, ea şi-a dat demisia din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, însă decizia nu este definitivă. Ședința de judecată a durat aproximativ trei ore, iar acuzația oficială este de luare de mită în formă continuată. În comunicatul de presă al DNA, se arată că: „În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.”

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. În comunicatul DNA se mai arată că:

„Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Francezii protestează, circulația se blochează. Atenționare de călătorie pentru Franța din cauza manifestațiilor împotriva reformei pensiilor

Articolul precedent

Vlad Voiculescu, despre legăturile tatălui său cu Securitatea: „Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual