FactualSpot

Șoferii de tiruri se supun unor măsuri speciale pentru a continua activitatea de transport marfă. Circa 14 000 de camioane încărcate au intrat în țară în ultimele 5 zile

0

Este a treia zi în care România se află în stare de urgență. După cum știm, Președintele a dispus închiderea graduală a punctelor de trecere a frontierei de stat precum și interzicerea graduală a circulației rutiere, feroviare, maritime, fluviale sau aeriene pe diferite rute, iar granițele Uniunii Europene se închid temporar (30 de zile) pentru cetățenii din state terțe care vor să vină în călătorii neesențiale.

Însă aprovizionarea stocurilor pentru materialele necesare continuă. Din data de 13 martie și până astăzi au intrat în țară 13.895 de camioane încărcate cu medicamente, alimente, materiale și echipamente sanitare, precum și materie primă pentru industrie .Pentru a asigura disponibilitatea bunurilor necesare a fost instituim un regim special pentru autovehiculele de transport marfă.

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Ionel Scriosteanu, transmite un mesaj de gratitudine pentru conducătorii de autovehicule de transport în aceste momente de criză în care trebuie să se supună unor condiții speciale.

„Este foarte important să li se asigure echipamente de protecție din cauză că sunt expuși, traversează țări care se confruntă cu mari focare de infecție la coronavirus. Le suntem recunoscători și rămânem permanent implicați pentru a-i susține.” a transmis oficialul de la Transporturi.

Ordinul militar de completare a măsurilor generale pentru starea de urgență prevede următoarele: conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.

Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

De asemenea, Comisia Europeană a adoptat un set de linii directoare cu privire la managementul frontierelor în vederea protecției sănătății și asigurării disponibilității bunurilor și a serviciilor esențiale, în contextul creat de virusul COVID-19.

UNBR a transmis o adresă Guvernului prin care solicită adoptarea de măsuri în sprijinul contribuabililor avocați în contextul pandemiei de coronavirus

Articolul precedent

Ce au descoperit autoritățile unui oraș italian în care numărul persoanelor infectate a fost redus la zero?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual