sursa foto: timponline.ro
FactualSpot

Social-democrații i-au făcut culoar Vioricăi Dăncilă spre Palatul Cotroceni. Premierul candidează la prezidențiale

0

Membrii partidului social-democrat au decis astăzi cine va fi candidatul pentru alegerile prezidențiale din partea grupării politice.

După întrunirea de la Palatul Parlamentului a Biroului Politic Național, social-democrații au intrat în ședința Comitetului Executiv cu decizia de a o desemna pe Viorica Dăncilă prezidențiabil PSD.

Deși în competiția internă pentru prezidențiale își anunțaseră înscrierea secretarul general al PSD Mihai Fifor, președintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Pleșoianu, senatorul Șerban Nicolae și, în mod incert, primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, rând pe rând trandafirii s-au retras pentru a-i face culoar președintelui de partid, Viorica Dăncilă.

Astfel, votul susținut astăzi în Biroul Politic Național s-a desfășurat între liderul PSD și Liviu Pleșoianu.  După cum era de așteptat, Dăncilă a fost candidatul susținut, însă nu în unanimitate. Împotriva sa au votat liderul PSD Olt, Paul Stănescu precum și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Votul acestuia din urmă s-a dus către Pleșoianu.

Tensiunile partidului  sunt încă aprinse

Potrivit declarațiilor ulterioare întrunirii în BPN, Gabriela Firea consideră că ar fi reprezentat un candidat cu șanse mai mari în cursa pentru funcția de Președinte al României.

Așa cum în viața personală, dragoste cu de-a sila nu se poate, eu am vrut să fac un bine partidului – sau eu așa am considerat că e bine pentru partid. Dacă colegii mei, în majoritate covărșitoare, nu consideră că această cale e potrivită pentru ei și doresc o altă variantă, nu pot decât să accept votul.

Printre nemulțumirile membrilor PSD se remarcă vocea fostului secretar general, Codrin Ștefănescu, care s-a declarat revoltat că nici înainte de CEx, nu sunt cunoscute sondajele reale privind alegerile prezidențiale  pe care  partidul le-a achitat și le-a făcut în ultimele patru săptămâni.

O  nemulțumire colectivă provine de la faptul că Viorica Dăncilă cere liderilor din teritoriu să își asume prin semnătură un scor la alegerile prezidențiale. Potrivit reporterilor Digi24, cei care nu vor reuși să obțină rezultatul promis, riscă să își piardă funcția de conducere din organizație.

Congresul PSD pentru validarea prezidențiabilului va avea loc în data de 3 august.

Călin Nistor continuă ca Procuror-şef al DNA

Articolul precedent

Certificatul de integralitate comportamentală: o nouă obligație pentru angajarea în învățământ, sănătate sau protecție socială

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual