sursa foto: libertatea.ro
FactualSpot

Sesiunea din martie a Parlamentului European se mută de la Strasbourg la Bruxelles. Cum a influențat coronavirusul instituțiile europene?

0

Sesiunea plenară a Parlamentului European din luna martie se va muta de la Strasbourg, acolo unde are loc în mod tradițional, la Bruxelles, cu scopul ca eurodeputații să nu mai călătoreacă și să evite, astfel, răspândirea coronavirusului, a anunțat David Sassoli.

Președintele Parlamentului European a mai arătat că o călătorie la Strasbourg în acest context „ar implica riscuri semnificativ mai mari pentru sănătate pentru membri și personal, precum și pentru populația locală.” Acesta este mesajul pe care acesta l-a trimis, joi, eurodeputaților.

Sassoli a luat această decizie în contextul în care, tot joi, Franța a anunțat că s-au înregistrat 92 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în doar o singură zi, numărul total ajungând astfel la 377.

Creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 între miercuri şi joi reprezintă cea mai semnificativă înregistrată de la o zi la alta în Franţa, coronavirusul fiind acum semnalat în toate regiunile metropolitane ale acestei ţări, care este, după Italia, cea mai afectată de răspândirea coronavirusului, fiind urmată de Germania, cu 349 de cazuri.

De asemenea, miercuri, 04 martie, un funcționar de la Agenția Europeană de Apărare, cu sediul la Bruxelles, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, la întoarcerea dintr-o misiune în Italia.

În România, trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate. Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârtă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ, a transmis ieri Grupul de Comunicare Strategică.

Pe de altă parte, în urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv, o colegă de clasă a băiatului.

Tribunalul București a suspendat ședințele de la Secția Penală, după ce o persoană suspectă de coronavirus a fost adusă în instanță

Articolul precedent

LIVE: „O pădure cât o țară.” Klaus Iohannis a deschis Campania națională de împădurire

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual