sursa foto: Digi24.ro
FactualSpot

Senatul a respins legea privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Senatorii UDMR au votat „pentru” adoptarea legii

0

Senatorii s-au reunit astăzi, într-o ședință desfășurată în regim de urgență prin mijloace de telecomunicație, pentru a supune la vot propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Proiectul a fost adopta tacit de Camera Deputaților pe 25 martie, atunci când termenul de 45 de zile pentru pronunțare a primei camere sesizate s-a împlinit.

Senatul a respins proiectul cu 126 de voturi „împotrivă” și 9 voturi „pentru” din partea senatorilor grupului parlamentar UDMR. Senatul are rolul de cameră decizională în adoptarea proiectelor de lege organică din domeniul administrației publice teritoriale.

Puteți accesa AICI forma proiectului legislativ adoptată de Camera Deputaților.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în şedinţa din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. Comisia pentru administrație al Camerei Deputaților a emis un raport negativ asupra acestui proiect și tot pentru respingerea proiectului a votat astăzi și comisia de administraţie a Senatului.

Inițiativa legislativă a membrilor UDMR a fost aspru criticată de actorii politici, însă atacurile au fost îndreptate de liderii politici și către celelalte grupuri parlamentare care au contribuit la avansarea proiectului în procesul legislativ prin inacțiune.

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă prin care a adus acuze la adresa PSD-ului care deține majoritatea parlamentară.(vezi aici declarația de presă). În răspuns, Marcel Ciolacu a făcut o declarație după încheierea ședinței în Senat, în care a condamnat Guvernul pentru blocarea procedurii de respingere în Camera Deputaților.

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat serviciilor de informații să anunțe public dacă i-au trimis Președintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzațiile aduse la adresa sa și a PSD.

 

Numărul peroanelor infectate cu COVID-19 în România a ajuns la 11.978. 3.569 de persoane s-au vindecat și 675 au decedat

Articolul precedent

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Poloniei pentru a proteja independența magistraților

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual