sursa foto: AOP
FactualSpot

Sediul Parlamentului European din Strasbourg va fi transformat în centru de testare și tratare COVID-19

0

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat că sediul principal al instituției legislative europene va fi transformat în centru de testare și tratament pentru pacienții statului francez diagnosticați cu coronavirus.

„În cooperare cu autorităţile franceze, am pus la dispoziţie sediul Parlamentului European din Strasbourg pentru a fi folosit ca centru de testare şi tratare a Covid-19. Suntem alături de oraşul gazdă şi de cetăţenii săi în aceste vremuri dificile”, a scris președintele Parlamentului European, pe Twitter.

Parlamentul European dispune de trei sedii:

  • sediul de la Strasbourg, unde se organizează cele 12 perioade de sesiune lunare, inclusiv sesiunea în care se adoptă decizia referitoare la bugetul anual al UE;
  • sediul de la Bruxelles, unde sunt ținute perioadele de sesiune suplimentare și unde se reunesc Comisiile parlamentare pentru ședințele de lucru;
  • sediul de la Luxemburg unde își desfășoară activitatea Secretariatul Parlamentului și departamentele care îi acordă asistență acestuia.

Franța este al șaselea cel mai afectat stat al lumii de pandemia COVID-19, înregistrând până în prezent peste 98 de mii de cazuri și 8 911 decese.

Uniunea Europeană a făcut demersuri semnificative pentru ajutorarea statelor membre în lupta cu boala SARS-CoV-19. Răspunsul UE la epidemia de Covid-19 se axează pe patru priorități:

  • limitarea răspândirii virusului
  • asigurarea furnizării de echipamente medicale
  • promovarea cercetării pentru tratamente și vaccinuri
  • sprijinirea locurilor de muncă, a întreprinderilor și a economiei

Iată un top 10 al măsurilor adoptate de UE în coordonarea răspunsului față de pandemie:

Cadrele medicale care au plecat din România pentru sprijinirea sistemului medical italian au ajuns la Milano

Articolul precedent

Primele tunele dezinfectante au fost livrate către spitalele din țară. Un prototip tehnologizat a fost donat Spitalului TBC din Arad

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual