FactualSpot

Ședință inedită la teatru a Consiliului General al Capitalei: consilierii votează pe rând, noi măsuri de ajutorare în curs de pandemie

0

Primarul Municipiului București a convocat o ședință extraordinară a Consiliului General pentru a aproba o serie de măsuri care să facă mai ușoară misiunea autorităților în combaterea situației actuale a pandemiei de coronavirus.

Ședința nu se desfășoară în clădirea Primăriei Municipiului București, ci într-o sală de teatru care are o capacitate de 450 de persoane. Consilierii vor intra în sală în grupuri de maxim 8 persoane, păstrând o distanță de minim 2 m între ei, pentru a vota înscris măsurile supuse procedurii de adoptare.

 

În cadrul acestei ședințe nu vor mai avea loc dezbateri și luări de cuvânt. Această ședință nu se putea realiza online, așa cum au decurs ședințele de Guvern sau Parlament de săptămâna trecută, deoarece această metodă de lucru nu este reglementată în regulament de funcționare al CGMB.

„După pandemie sunt absolut convinsă că s-ar fi găsit cineva să ne facă o plângere, să ne dea în judecată.” a spus primarul Capitalei. Așadar, azi va fi modificat regulamentul Consiliului General astfel încât să poată continua activitatea prin mijloace de telecomunicație.

„Suntem permanent în legătură directă cu Ministerul Sănătății, pentru că organizăm ca Spitalul Colentina să devină spital care preia pacienții cu dublă afecțiune, una cronică sau un recent apărută acută, dar și infectare cu Covid-19”, a mai declarat Gabriela Firea.

Măsurile supuse votării CGMB sunt:

  • achiziția unui aparat de dializă pentru Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș, necesar pacienților cu COVID-19 care au și probleme de insuficiență renală;
  • asigurarea tratamentelor urgente de natură stomatologică, inclusiv pentru persoanele contaminate cu coronavirus;
  • măsuri pentru persoanele vulnerabile din Municipiul București anume cele nedeplasabile, persoane în vârstă sau cu dizabilități, familii monoparentale și celor care nu au venituri în această perioadă : Direcția Generală de Asistență Socială va acorda o masă caldă pe zi pe baza unei programări, în cadrul cantinelor special amenajate;
  • La propunerea Administrației Fondului Imobiliar, se anulează plata chiriilor, fără penalități, pentru cei care locuiesc în clădirile administrate de AFI.

Actualizarea zilnică a Grupului de comunicare strategică: 143 cazuri noi, 4 decese și 73 persoane vindecate în total

Articolul precedent

LIVE: Președintele Iohannis face noi precizări în a opta zi în care România se află în stare de urgență

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual