sursa foto: rfi.ro
FactualSpot

Secția Specială contestă decizia Curții Supreme de a întoarce Dosarul Mineriadei la Parchetul General

0

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a contestat încheierea Curții Supreme prin care a dispus retrimiterea dosarului la Parchetul General. Înalta Curte a luat această decizie pe data de 8 mai 2019 motivând că a identificat nulitatea mai multor acte de urmărire penală pe numele inculpaților din acest dosar, lucru care a dus la constatarea nulității rechizitoriului întocmit.

Dosarul Mineriada vrea să-i aducă în fața instanței supreme pe Iliescu Ion, Roman Petre, Voiculescu Gelu Voican, Măgureanu Virgil, Florescu Mugurel Cristian, Dumitrescu Emil, Ionescu Cazimir Benedict, Sârbu Adrian, Cozma Miron, Drella Matei, Burlec Plaieş Cornel, Dobrinoiu Vasile, Peter Petre şi Ghinescu Alexandru, pentru evenimentele desfășurate între 13 și 15 iunie 1990.

În acest dosar au fost  audiate 46 de persoane având calitatea de inculpat sau suspect, 1.388 de persoane vătămate, 146 de succesori ai victimelor şi 589 de martori, fiind emise circa 2.300 de citaţii.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei.

 

CCR dezbate sesizarea împotriva desemnării lui Ludovic Orban ca premier în aceeași zi cu votul pentru învestirea Guvernului Orban 2.0. Evenimentele, programate pe 24 februarie

Articolul precedent

Romania in conducerea celei mai importante comisii din PE. Dan Motreanu ales Vicepresedinte al comisiei ENVI

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual