sursa foto: dailystarpost.com
FactualSpot

Se înmulțesc cazurile de români infectați cu COVID-19: al nouălea caz confirmat

0

A fost depistat un al nouălea român infectat cu coronavirus. Acesta ar fi un bărbat din Hunedoara, care s-a întors din Italia la sfârșitul lunii februarie.

Grupul de comunicare strategică a informat că: „A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo).”

În ultimele 24 de ore au fost anunțate 3 noi cazuri de pacienți români infectați cu coronavirus. Pe de altă parte, primii 3 pacienți ce fuseseră depistați cu COVID-19 s-au vindecat și au fost externați.

Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia cu același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct  al acestuia. Bărbatul nu prezintă simptome specifice, în momentul confirmării acesta se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie și este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.

În acest moment, sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.

Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timișoara și a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienților internați la Iași și Cluj-Napoca este ameliorată față de momentul internării lor.

La nivel național se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu, a mai anunțat Grupul de comunicare strategică.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Sorina Pintea a fost eliberată din arest preventiv. Situația fostului ministru al Sănătății a generat reacții și proteste

Articolul precedent

Comisia propune soluția legislativă pentru a elimina din Uniunea Europeană gazele cu efect de seră, până în 2050. Greta Thunberg: Această lege a climei reprezintă o predare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual