sursa foto: flo.health
FactualSpot

Scoția, prima țară din lume care distribuie gratuit produse de igienă feminină

0

Începând de marți, 24 noiembrie, Scoţia a devenit prima ţară din lume care pune la dispoziţie în mod gratuit tuturor femeilor produse de igienă intimă destinate acestora, relatează Reuters. Prin urmare, tampoanele şi absorbantele vor putea fi găsite gratuit în anumite locuri publice, precum centrele comunitare, cluburile pentru tineri şi farmacii, în mod gratuit.

Parlamentul scoțian a aprobat în februarie, proiectul de lege, al cărui cost anual estimat pentru contribuabilii scoţieni este de 24 de milioane de lire sterline (32 milioane dolari americani).

Proiectul de lege, The Period Products (Free Provision) Scotland Bill, propus pentru prima dată în 2017 de către Monica Lennon, membră a Partidului Laburist, a fost adoptat în unanimitate de Parlament.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon l-a numit „o politică importantă pentru femei şi fete. Mândră să votez pentru această legislaţie revoluţionară. Scoţia a devenit prima ţară din lume care oferă gratuit produse de igienă feminină pentru toate femeile care au nevoie de ele”, a scris Sturgeon pe Twitter.

În 2018, Scoţia a devenit prima ţară care a oferit gratuit produse de igienă feminină în şcoli, colegii şi universităţi.

În 2017, în urma unui sondaj realizat de asociaţia de caritate Plan International a rezultat că aproximativ 10% dintre fetele din Marea Britanie nu şi-au putut permite produse de igienă feminină, multe militante pentru această măsură avertizând că numeroase fete au lipsit de la şcoală din acest motiv.

#DosarulAdomniței –> fost ministru al Educației condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare pentru fals intelectual în cadrul mandatului de președinte CJ Iași

Articolul precedent

Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind consumul sustenabil și „dreptul la reparație”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual