sursa foto: capital.ro
FactualSpot

Schimb de replici între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii

0

Viorica Dăncilă a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, după ce fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a relatat din închisoare faptul că îl enervau afirmațiile publice dese ale lui Dăncilă, în care spunea că nu-l va grația.

Dragnea s-a arătat, în cadrul interviului de la postul Realitatea PLUS, nemulțumit de faptul că, pe perioada campaniei electorale pentru președinția României, a auzit-o pe Dăncilă spunând de mai multe ori presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru el, cel care o numise premier.

„Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația. Una, două nu-l voi grația! Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere pentru că eu sunt aici nevinovat”, a declarat Dragnea, în episodul de marți, 30 Iunie, din serialul interviului difuzat de Realitatea Plus.

Ulterior, Viorica Dăncilă a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a precizat că: Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a mai precizat Dăncilă.

Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă…

Gepostet von Viorica Vasilica Dăncilă am Mittwoch, 1. Juli 2020

Măsura de clemență a grațierii poate fi acordată individual doar prin decret prezidențial, potrivit atribuției prevăzute în Constituție la art.94 lit.d) și Legii 546/2002 privind graţierea şi procedura acordării graţierii. Prin decret se pot graţia una sau mai multe pedepse.

Grațierea poate fi acordată și colectiv, de către Parlament, prin lege organică, conform prevederilor art. 73 alin. (3) lit. i) din Constituţia României.

Vrei să culegi câteva tufe de bujor de munte să înflorească și acasă? #maigândește-te

Articolul precedent

Parteneriatul civil între persoane de același sex a fost legalizat în Muntenegru

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual