sursa foto: artofmanliness.com
FactualSpot

Sărbători Pascale în pandemie de coronavirus cu lupte pe străzi și focuri de armă în București, Săcele și Ploiești

0

Sărbătorile Pascale au fost, în acest an, umbrite nu doar de distanțarea socială ce este necesară în vremea pandemiei, ci și de incidente violente în cartiere locuite de romi în București, Ploiești și Săcele. Duminică, 19 aprilie, forțele de ordine au intervenit, fiind nevoite să tragă inclusiv focuri de armă în aer.

Sindicatul Europol a publicat pe pagina de Facebook un videoclip, cu descrierea:Politisti atacați în cartierul Rahova din București. Sărbători Pascale cu focuri de armă, haos și răfuieli în cartierul Rahova din București. Polițiști atacați de clanuri de etnie rromă. Polițiștii din linia întâi „își petrec” sărbătorile sub imperiul terorii unor contribuabili europeni care au drepturi.”

Tot despre acest conflict a anunțat Poliția Capitalei, într-un comunicat, în care a precizat că: „În această seară, în jurul orei 20.45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit și armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite. Urmează a se stabili contextul acestuia conflict și persoanele care au participat, urmând a fi dispuse măsurile legale.”

Potrivit Poliției Capitalei, 37 de persoane au fost conduse la audieri, iar conflictul pare că a fost unul spontan, conform datelor obținute, fiind pornit pe fondul consumului de alcool.

Un alt conflict a apărut în cartierul Gârcin, municipiul Săcele, județul Brașov, unde poliţiştii şi jandarmii au intervenit la periferia orașului, unde locuiesc persoane de etnie romă. În cadrul scandalului, zeci de persoane s-au bătut, inclusiv cu bâte și lopeți, iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.

De asemenea, un incident a apărut și în cartierul Mimiu din Ploiești, duminică seara, unde reprezentanții Poliției Prahova au intervenit în urma unui apel la 112 care prin care s-a sesizat un conflict pe stradă. Mai multe echipaje de poliție au fost direcționate în zonă, acolo unde romii dintr-o curte au fost recalcitranți și au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine, printre care o găleată și un bidon.

Mesajul prințului Charles pentru români, cu ocazia sărbătorilor Pascale ortodoxe: le suntem profund recunoscători

Articolul precedent

Kim Jong-un ar putea fi in stare grava conform unor surse

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual