sursa foto: theconversation.com
FactualSpot

Sancțiuni aplicate pentru declarații false, nerespectarea izolării la domiciliu și cluburi de vacanțe pentru copii. Arafat: Îşi bat joc de măsurile luate

0

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, consideră că cei care au lansat reclame pentru cluburi de vacanță pentru copii „îşi bat joc” de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Noi luăm măsura de a închide şcolile ca să reducem contactul şi să reducem posibilitatea de răspândire şi apar reclame pentru cluburile după şcoală sau cluburile de vacanţă, ca să nu le spună after school şi cu o sută de lei pe zi să pui copiii toţi împreună acolo. Asta înseamnă că măsura pe care am luat-o nu mai are niciun rost”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Pe de altă parte, la Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să interzică funcţionarea unui astfel de „club.”

Conform ultimelor declarații ale lui Raed Arafat din această dimineață, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, suntem în scenariul 2, cel în care se face prevenția, depistarea și pregătirea spitalelor pentru scenariile 3 și 4. 752 de cazuri sunt în carantină, în acest moment, 31 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 6 au fost declarate vindecate.

Infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor este incriminată în art. 352 din Codul penal: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

De asemenea, la art. 326 din Codul Penal este incriminată infracțiunea de fals în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Până la acest moment, inspectorii sanitari au dat amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat izolarea în această perioadă, a informat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Încep filmările pentru Teleșcoala. Ministerul Educației și TVR, parteneriat pentru cursuri televizate, pe perioada închiderii școlilor

Articolul precedent

Noul bilanț: 35 de români infectați cu coronavirus. Recomandările autorităților privind conduita responsabilă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual