sursa: tvrmoldova.md
FactualSpot

Sagrada Família a primit autorizație de construire după 137 de ani de  șantier ilegal

0

După 137 de ani în care Sagrada Família, renumita catedrală din Barcelona, a funcționat ca șantier ilegal, primăria capitalei spaniole a aprobat permisul de construire.

Catedrala concepută de celebrul arhitect Antoni Gaudí, a început să fie ridicată începând cu 1882, însă fără un permis de construcție. Din această cauză, anul trecut o amendă în valoare de 35 de milioane de euro a fost emisă de autoritățile spaniole.

Potrvit mediafax.ro, Primăria Balcelonei a aprobat acordarea permisului companiei care se ocupă în prezent de construirea edificului, contra sumei de 4,6 milioane de euro. Permisul este valabil până în 2026, dată estimată pentru încheierea lucrărilor. Bugetul stabilit pentru finalizarea construcției a fost stabilit la 374 de milioane de euro.

Conform documentelor istorice, Gaudí era responsabil pentru îndeplinirea formalităților necesare construirii catedralei, însă acesta a omis aceste aspecte iar Sagrada Família nu apărea în registrul de proprietăți al Barcelonei.

La vremea în care arhitectul a decedat, un sfert din planul construcției fusese ridicat. Potrivit permisului, construcția finală va avea o înălțime de 172 de metri.

Catedrala catolică este inclusă în lista patrimoniului UNESCO (din 2005) și atrage peste 10 milioane de vizitatori anual.

Decizia CCR este criticată în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene de către ÎCCJ

Articolul precedent

Noii miniștri  ai Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de pretutindeni au depus jurământul

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual