sursa foto: pandasecurity.com
FactualSpot

S-a încheiat perioada de înscriere la vot pentru alegerile prezidențiale a românilor din diaspora. Din ce state vor veni cele mai multe voturi

0

S-a încheiat perioada de înscriere la votul pentru alegerea Președintelui României pentru românii din diaspora. Pentru a vota prin corespondență s-au înscris 41.003 români, în timp ce 38.944 români din străinătate s-au înscris pentru votul la secțiile special amenajate.

Românii din diaspora care doresc să voteze la alegerile prezidențiale au avut posibilitatea de a se înscrie până duminică, 15 septembrie, ora 23:59.59.

Așa cum am arătat AICI, Guvernul a adoptat, joi, ordonanța de urgență prin care a extins termenul de înscriere la vot al românilor din străinătate, din data de 11 până pe 15 septembrie.

sursa foto: votstrainatate.ro

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a 3 zile. Votul se va desfășura pentru diaspora între 8 şi 10 noiembrie la primul tur, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Potrivit statisticilor cererilor de votare completate pe platforma votstrainatate.ro, cei mai mulți români înscriși sunt din Marea Britanie, atât pentru votul prin corespondență (11102 înscriși) cât și pentru exercitarea votului într-o secție de votare (7818). Următoarele în clasamentul țărilor cu cel mai mare număr de votanți români sunt Germania, Italia, Spania și Franța.

Secțiile de votare pentru alegătorii care votează în străinătate se organizează de regulă, în sediile misiunilor diplomatice, oficiilor consulare, secțiilor consulare, dacă acestea funcționează în sedii diferite și institutelor culturale din statele în care România își are sedii ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.

O secție de votare poate fi înființată la cererea a minimum 100 de cetățeni din aceeași localitate sau dintr-un grup de localități.

Ludovic Orban numără susținătorii unei viitoare moțiuni de cenzură. Opoziția are 241 de parlamentari

Articolul precedent

Nicușor Dan caută susținerea fostului partid pentru a putea deveni candidatul la Primăria Capitalei din partea Alianței 2020. Vlad Voiculescu este candidatul PLUS

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual