sursa: presalocala.com
Factual

S-a dat start-ul căutărilor pentru noii procurori DNA

0

O dată cu începutul lunii martie a fost declanșată procedura de selecție a procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit anunțului făcut pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, în perioada 1 martie 2019- 23 aprilie 2019 se va desfășura concursul pentru ocuparea unui număr de 31 de posturi de procuror. Din numărul posturilor disponibile, 21 sunt pentru serviciile teritoriale, iar 10 pentru Structura centrală, din care 1 post în cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari.

La concurs se pot înscrie procurorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • Să nu fi fost sancționați deisciplinar;
  • Să aibă o bună pregătire profesională;
  • Să aibă o conduită morală ireproșabilă;
  • Să aibă cel puțin 10 ani vechime în funcția de procuror sau judecător;

Concursul pe care candidații vor trebui sa îl susțină va consta în 2 probe, și anume un interviu și o probă ce are ca obiect evaluarea a 5 rechizitorii sau a altor acte profesionale alese aleatoriu, precum și a altor acte întocmite de candidați și considerate relevante de aceștia, din ultimii 5 ani de activitate.

Evaluarea se va efectua de către o comisie formată din 2 procurori de la DNA, 2 procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și un formator. Conform art.87 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în urma concursului, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va propune procurorii ce vor fi numiți prin ordin al procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Până în prezent, a fost publicată lista finală a candidaților care întrunesc condițiile legale de participare la concursul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul DNA, pe care figurează un număr de 15 persoane.

Cum va răspunde Teodorovici pentru jignirea adusă lui Cîțu ?

Articolul precedent

Președintele CEDO, Guido Raimondi, la braț cu Augustin Lazăr

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual