sursa foto: Digi24.ro
FactualSpot

Românii infectați la abatorul din Germania sunt opriți în carantină. Oficiul consular român ajută la gestionarea situației din Rheda-Wiedenbruck

0

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au informat, duminică, 21 Iunie, cu privire la faptul că autorităţile germane din landul Renania de Nord – Westfalia au solicitat sprijinul Oficiului consular al României, în privința gestionării situaţiei lucrătorilor români de la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck, acolo unde au fost depistate cu COVID-19 peste 1.300 de persoane.

„În cursul zilei de astăzi a avut loc o reuniune de lucru la nivelul autorităţilor de land, reuniune coordonată de către prim-ministrul de land şi la care au participat ministrul muncii, sănătăţii şi dialogului social, Karl-Josef Laumann, administratorul districtului, Sven-Georg Adenauer, coordonatorul comitetului pentru situaţii de urgenţă, Thomas Kuhlbusch, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Departamenului de Sănătate Publică şi consulul general al României la Bonn. În cadrul reuniunii, autorităţile locale germane au confirmat că tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă. Totodată, autorităţile vor efectua verificări pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igienă în cadrul abatorului şi, dacă este cazul, vor fi impuse sancţiuni”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Cifrele, comunicate de autorităţile locale germane, arată că au fost testate, până la acest moment, 5.899 de persoane, din care 1.331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Departamentul de Sănătate Publică va comunica datele oficiale actualizate ulterior testării tuturor persoanelor care îşi desfăşurau activitatea în cadrul companiei.

Reprezentanţii oficiului consular și-au exprimat, din nou, solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetăţenii români infectaţi, cât şi datele de identificare ale celor 17 cetăţeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de sâmbătă, potrivit comunicatului MAE.

Ministerul de Externe menţionează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile locale, s-a optat pentru o izolare parţială a oraşului respectiv. Totodată, în zonă au fost prezente forţe de ordine pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum şi cele care se află în aşteptarea rezultatului testelor nu părăsesc locuinţele şi zona de carantină.

Autorităţile germane au solicitat sprijinul Oficiului consular al României și pentru desemnarea unui reprezentant care să participe la reuniunile viitoare organizate de autorităţile locale pentru gestionarea situaţiei, precum și pentru identificarea de personal medical în rândul comunităţii de cetăţeni români, care să poată sprijini demersurile autorităţilor locale, având în vedere barierele lingvistice.

În urma acestei reuniuni, consulul general al României la Bonn a avut o întâlnire cu lucrători români din cadrul companiei în cauză, recomandându-le acestora să respecte măsurile impuse de autorităţi, potrivit MAE. Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbruck pentru a solicita luarea de măsuri privind gestionarea situaţiei create şi a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19.

SRI avertizează instituțiile statului: Un virus de spionaj informatic atacă România

Articolul precedent

Rasismul şi discriminarea nu îşi mai au locul în societăţile noastre, consideră Parlamentul European, condamnând ideea supremației rasei albe

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual