sursa foto: universulargesean.ro
FactualSpot

România introduce votul pe internet. Declarația președintelui Autorității Electorale Permanente

0

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) plănuiește să implementeze în 2024 proiectul prin care toate rundele de alegeri să fie organizate în același an, printr-un sistem de vot electronic și de vot prin internet.

Miercuri, 18 decembrie, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, preşedintele AEP, a declarat următoarele: „Autoritatea este într-un proiect de e-guvernare. Deşi toate statele (UE) aveau obligaţia pentru a introduce sistemul de vot electronic şi votul pe internet, avem în acest moment un singur stat Estonia care are aşa ceva, iar noi avem ca plan pentru 2024, anul în care vor fi toate alegerile în acelaşi an, locale, europarlamentare, prezidenţiale şi parlamentare, astfel încât să implementăm acest sistem de vot.”

El a mai precizat că AEP va propune în luna ianuarie a anului viitor modificări la legea electorală în acest scop. „Prin modificările legislative pe care le vom propune în ianuarie vom fi, zic eu, primul stat, dacă până în 2024 nu vor fi şi alte state, care va aplica cu adevărat sistemul de vot electronic şi vot pe internet”, a arătat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a fost prezent miercuri la o conferinţă, ce a avut loc la Palatul Parlamentului, cu tema Smart Solutions for Smart Cities.

Autoritatea Electorală Permanentă este o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică şi cu competenţă generală în materie electorală, care are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale și europene în materie.

Nicoleta Țînț a fost aleasă președintele CSM pentru 2020

Articolul precedent

Prorectorul Universității Spiru Haret a fost reținut, suspectat de măsluirea examenelor de licență și masterat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual