sursa foto: romanialibera.ro
FactualSpot

România este singurul stat UE care nu se conformează dreptului european în privința mărcilor înregistrate

0

Comisia Uniunii Europene a decis, joi, 2 iulie, să sesizeze Curtea de Justiție europeană, solicitând sancțiuni pecuniare pentru nerespectare a obligațiilor României de a transpune în legislația națională Directiva 2015/2436 privind mărcile (Directiva (UE) 2015/2436). România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei.

„Directiva privind mărcile constituie un pas important în modernizarea și armonizarea în continuare a legislației UE privind mărcile. Aceasta aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive care împiedică înregistrarea mărcilor; noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019. României i s-a transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziție un termen pentru a răspunde. În ciuda faptului că i s-a acordat o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, România nu a comunicat măsurile de transpunere, iar, ca urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Context

Directiva privind mărcile a actualizat și a simplificat cadrul juridic al Uniunii în materie de mărci. Aceasta a introdus o serie de modificări semnificative în ceea ce privește dreptul material al mărcilor UE, cum ar fi: o nouă definiție a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive de respingere a cererilor de înregistrare și noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit. Directiva a introdus, de asemenea, dispoziții procedurale pentru armonizarea procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE, luând ca reper sistemul mărcilor UE.

Referendumul lui Putin, care îi permite să rămână la putere până în 2036, a fost validat cu un procent de 77,92

Articolul precedent

#DosarulAsistentUMF –> Tribunalul București a admis rechizitoriul DNA și a dispus începerea judecății pe fond în cazul medicului Mircea Beuran, acuzat de luare de mită

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual