sursa foto: romania-actualitati.ro
FactualSpot

Revoltă în PSD după reapariția lui Gabriel Oprea. Cum a ajuns fostul social-democrat vicepreședinte în CEx

0

La nici o zi după încheierea alegerilor prezidențiale în urma cărora este clar că Viorica Dăncilă, candidatul PSD, a pierdut, un scandal este gata să izbucnească în interiorul partidului din motive divergente scorurilor obținute.

Gabriela Firea a avut o reacție de revoltă pe rețeaua de socializare față de decizia de numirea unor sindicaliști în fruntea PSD prin semnarea unor protocoale de colaborare cu mai multe sindicate, după turul 1 de scrutin.

„Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator.” a spus pe Facebook Primarul Municipiului București.

Fostul ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost văzut duminică seară alături de Codrin Ștefănescu în biroul șefilor PSD.

sursa foto: Digi24.ro

Viorica Dăncilă a explicat că Gabriel Oprea, în calitate de lider sindical, a obținut funcția de vicepreședinte în CEx-ul PSD și, implicit, drept de vot, în urma semnării unui protocol de colaborare între Uniunea Militarilor și Polițiștilor și partid:

Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus Viorica Dăncilă

Gabriel Oprea a reacționat informațiilor speculate în spațiul public printr-o postare pe Facebook: „Apartenenta mea la Partidul Social Democrat este una fireasca. Am fost invitat sa revin in PSD, iar dorinta mea este sa sprijin militarii si politistii, din orice perspectiva.

Nu am venit la ciolan, am venit la greu, sa ajut si cred ca trebuie sa fim uniti pentru a fi puternici, sa construim, sa intarim, sa strangem randurile, nu sa distrugem.”

Vasile Marica, purtătorul de cuvânt al CNSLR-Frăţia, a fost întrebat de Digi24 dacă are cunoștință de funcția obținută de către Gabriel Oprea, iar acesta a mărturisit nu doar că nu are cunoștință de acest fapt dar nici de posibilitatea de dobândire a funcției respective.

Marica adeclarat că există un protocol încheiat între sindicat şi PSD pe tema salarizării, a pensionării, a Inspecţiei MunciiA ieşit o majoritate care a semnat cu PSD, nu cu doamna Dăncilă în mod special, un protocol de colaborare. Vedeţi ce o să iasă. Sunt colaborări pe tema salarizării, pe tema pensionării, a Inspecţiei Muncii. Ăsta a fost protocolul. Nu sunt foarte bine informat. Nu cred că cineva de la noi e vicepreşedinte. Cred că Dăncilă doar a vrut să se apere”.

Potrivit articolului 46 alineatul (4) din statutul PSD:

„La toate nivelurile, preşedinţii structurilor interne de tineret, femei, pensionari şi aleşi locali ale PSD, reprezentantul PES activists România şi reprezentantul centralei sindicale cu care PSD are încheiat protocol la nivel naţional, fac parte de drept din Biroul organizaţiei şi sunt asimilaţi funcţiei de vicepreşedinte al organizaţiei PSD corespunzătoare.

Prezență record a românilor din diaspora la votul pentru alegerile prezidențiale. Rezultatul, sărbătorit cu artificii

Articolul precedent

Lia Savonea continuă cu achiziția unui nou sediu pentru Consiliul Superior al Magistraturii

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual