sursa foto: gov.ro
FactualSpot

Revoltă în Camera Deputaților: demisia Guvernului Orban era așteptată. Ciolacu anunță o moțiune de cenzură pentru „starea de prostie a Guvernului PNL”

0

În această după-amiază, Camera Deputaților s-a reunit la solicitarea partidului ProRomânia pentru o ședință în plen în care deputații alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban, să poarte dezbateri politice pe tema „Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus”.

Primul care a luat cuvântul în Parlament a fost chiar președintele ProRomânia, Victor Ponta, care a criticat Guvernul PNL condus de Ludovic Orban pentru măsuri care afectează drastic economia României. Într-un interviu acordat Digi24, cu puțin timp înainte de ședința parlamentară, atunci când a fost întrebat când ar trebui depusă moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, Ponta a răspuns: „Azi, azi am depune-o și azi am vota-o, cu siguranță”.

Despre o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban a menționat și liderul PSD, președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Acesta a adus afirmații ofensatoare pentru modul de acțiune al Executivului în perioada de tranziție a statului de la starea de urgență la starea de alertă.

Cele 3 zile ale prostiei vor marca pentru totdeauna Guvernul pe care îl conduceți, o prostie imensă pentru care astăzi mă așteptam să vă dați demisia, pentru că nu ați fost în stare să prezentați în timp un plan.” Președintele interimar PSD acuză guvernul de cea mai mare gafă politică de la revoluție încoace. „Ați reușit să stricați prin indolență și incompetență criminală tot ce au reușit românii în ultimele 2 luni prin sacrificiul de a sta în casă. Nu a fost nicio stare de urgenta, nici o stare de alertă, a fost o stare de prostie a guvernului PNL”.

Un alt aspect sensibil al statului în aceste zile îl reprezintă aglomerația de la punctul de trecere vamal Nădlac unde s-au înregistrat timpi de așteptare de patru ore din cauza aglomerației. Potrivit Poliției de Frontieră 16.164 de persoane au intrat în țară numai sâmbătă, 16 mai, iar 15.579 persoane au ieșit din România. 

La acest subiect, liderul PSD a spus că focarul de la Suceava a fost mutat în vama la Nădlac, din cauza incompetenței executivului de a asigura condiții eficiente la trecerea granițelor.

Premierul susține că pe primul trimestru, România are cea mai mare creștere economică din UE. Ludovic Orban a încercat să prezinte câteva dintre programele de relansare a economiei. Acesta a subliniat că planul de reconstrucție al guvernării actuale pune în prim plan investițiile, inovarea, aplicarea rezultatelor inovării, creșterea competitivității și procesării produselor obținute, spre deosebire de model de creștere economică anterior, stimulat pe creșterea artificială a cererii, care ne-a dus la o stare de dependență a economiei, de importuri, exemplul predominant fiind domeniul agriculturii.

Restricțiile de activități în domeniul economic au fost determinate de riscul la adresa vieții și sănătății oamenilor. Acest restricții spre deosebire de alte țări au fost limitate, spune premierul și există ajutor de stat de care beneficiază zeci de mii de angajați.

Informațiile guvernului au ajuns la o estimare de 800 000 de persoane care își caută un loc de muncă în România,motiv pentru care în următoarea perioadă se vor lansa  programe de ocupare a forței de muncă disponibilizate.

Statele aplică sancțiuni grave pentru cei care nu poartă măști de protecție în public. În Qatar, închisoare de până la 3 ani

Articolul precedent

Organizația Mondială a Sănătății anunță că opt vaccinuri împotriva COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual