sursa: presidency.ro
FactualSpot

Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne la București

0

Astăzi la Palatul Parlamentului va avea loc  reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne. Dialogul UE-SUA pe dimensiunea externă a domeniilor justiție și afaceri interne este unul tradițional și are loc semestrial, pe durata fiecărei președinții. Astfel, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, astăzi se va desfășura cea de a doua reuniune UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne, după reuniunea în format SOM (Senior Officials Meeting) de la București, din 28 februarie 2019.

România are rolul de a prezida întreaga reuniune la care vor fi prezenți Ana Birchall, ministrul justiției, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Carmen Dan, ministrul afacerilor interne și George Ciamba, ministru delegat pentu afaceri europene.

Aceasta este prima reuniune ministerială la care participă Procurorul General al SUA William Barr, conducătorul delegației americane, și Secretarul adjunct ad interim în cadrul Departamentului de Securitate Națională al SUA, David Pekoske.

William Barr a fost primit ieri la Palatul Cotroceni de către Președintele României, Klaus Iohannis. Oficialul american a exprimat aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relațiile bilaterale fiind foarte apropiate, nu numai în ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării și securității, ci și al aplicării legii, inclusiv în domeniul cibernetic.

În marja reuniunii ministeriale UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne, ministrul român al justiției va avea întâlniri bilaterale cu Procurorul General al SUA, comisarul pentru justiție, consumatori și egalitate de gen și omologul său finlandez.

Sesiunea de justiție va include discuții referitoare la cooperarea judiciară în spațiul cibernetic, precum și reziliența sistemelor electorale și va fi prezidată de ministrul Ana Birchall.

 

Sursa: just.ro/presidency.ro

7 cupluri formate din persoane de accelași sex au dat în judecată statul român la CEDO! Explicații juridice

Articolul precedent

Infractorul condamnat pentru terorism planifica un atentat la metroul din capitală

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual