sursa foto: GETTY IMAGES
FactualSpot

„Regina Escrocheriilor de la Hollywood”, un bărbat indonezian acuzat de furt de identitate, arestat în Anglia

0

Un bărbat suspectat de escrocherie este acuzat de imitarea unor femei influente de la Hollywood, în scopul de a sustrage sute de mii de dolari. Hargobind Tahilramani, în vârstă de 41 de ani a fost arestat în Marea Britanie după o cerere de extrădare a SUA, potrivit FBI, citat de The Guardian.

Supranumit „Regina escrocheriilor de la Hollywood”, suspectul i-a condus pe anchetatori într-o vânătoare internațională ce a durat ani de zile. Tahilramani a fost demascat joi, 3 decembrie, ca fiind un bărbat indonezian de 41 de ani.

„Inculpatul a fost arestat în Regatul Unit pe baza unei cereri de arestare provizorie depusă de Statele Unite în vederea extrădării sale”, a declarat un purtător de cuvânt al FBI din San Diego, California.

Printre mogulii de la Hollywood pe care i-ar fi imitat Tahilramani, s-au numărat: șeful Lucasfilm, Kathleen Kennedy, fostul șef al Sony, Amy Pascal, și fostul șef al Paramount, Sherry Lansing. Victimele erau abordate cu oferte de locuri de muncă profitabile din showbiz și erau instruite să călătorească în Indonezia pentru obiective precum cercetarea locației, cercetarea și redactarea scenariilor, potrivit documentelor instanței depuse în California.

Tahilramani „folosea accente false și își schimba vocea pentru a suna ca o femeie”, se arată în documente. La sosire, victimele erau trase pe sfoară la fiecare pas de către Tahilramani și colaboratorii săi, proiectele de film promise fiind în întregime fictive, iar cheltuielile lor de călătorie nu au fost niciodată rambursate. Dacă țintele se plângeau sau își exprimă îndoielile, Tahilramani amenința victimele.

Înșelătoria a început în 2013 și a continuat, în ciuda interdicțiilor globale de călătorie COVID până în luna august. Potrivit Hollywood Reporter, Tahilramani a fost arestat de poliția din Manchester săptămâna trecută cu ajutorul anchetatorilor privați de la K2 Integrity. În 2019, K2 a emis o declarație prin care a declarat că „Regina escrocheriilor” este, de fapt, un bărbat. El se confruntă cu acuzații de fraudă, furt de identitate și conspirație, o poveste atât de uluitoare încât fostul jurnalist Hollywood Reporter, Scott Johnson, va scrie o carte.

Contracte frauduloase la spitalele din Brașov și Harghita atribuite cu mită de până la 89.000 de euro

Articolul precedent

Ultimele 8.062 de cazuri noi au trecut România de pragul de 500.000 de infectări de la începutul pandemiei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual