sursa foto: antena3.ro
FactualSpot

Rechizitoriul procurorilor DIICOT în Dosarul Caracal, trimis la Parchetul General. Bogdan Licu va decide când va fi trimis Dincă în judecată

0

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Parchetului general, DIICOT a anunțat că a înaintat procurorului general Bogdan Licu rechizitoriul dosarului „Caracal”, pentru a face verificări cu privire la legalitatea și temeinicia celor întocmite. Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a constituit, în acest sens, un colectiv de procurori” care va examina actele de urmărire penală și va face propuneri pe care se va fundamenta decizia sa legată de eventuală trimitere la instanță a rechizitoriului.

Comunicatul de presă arată: „În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general.”

Suspectul principal în ancheta crimelor din Caracal, Gheorghe Dincă, a cerut săptămâna trecută reaudierea pentru a-și schimba declarația cu privire la una dintre infracțiunile de omor calificat pe care a recunoscut inițial că le-a înfăptuit. Dincă a declarat ulterior, că nu-și recunoaște vinovăția în cazul uciderii Luizei Melencu și și-a schimbat poziția înainte de a fi trimis în judecată.

Dincă a fost reținut sub arest preventiv  de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, prin prelungirea (cu câte 30 de zile potrivit art. 236 alin. (3) CPP) în mod repetat a mandatului de arestare de către Tribunalul București la cererea procurorilor de caz de la DIICOT.

În conformitate cu normele Codului de Procedură Penală, Gheorghe Dincă mai poate fi reținut preventiv înainte de a-i trimite dosarul în judecată doar până la data de 22 ianuarie. 

Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile.

Așadar, pentru a-l putea reține în continuare în spatele gratiilor pe Gheorghe Dincă, procurorii vor trebui să trimită #DosarulCaracal în fața judecătorilor de la Tribunalul București.

MAE: România monitorizează îndeaproape evoluțiile din Orientul Mijlociu, în urma recunoașterii doborârii avionului ucrainean de către Iran

Articolul precedent

#DosarulHolidayClubNeptun –> Dragoș Săvulescu va fi extrădat pentru a fi închis 5 ani în România. S-a predat unei secții de poliție din Napoli

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual