sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

Reacție dură a Președintelui la adresa PSD, pentru legea ce prevede autonomia Ținutului Secuiesc: „asta înseamnă o majoritate toxică în Parlament”

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă referitoare la proiectul de lege pentru acordarea de autonomie Ținutului Secuiesc adoptat tacit de Camera Deputaților

Astăzi, la ora 14:00 se va reuni în regim de urgență plenul Senatului, care are rolul de cameră decizională în procesul legislativ pentru adoptarea acestui proiect.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!

Ulterior declarațiilor Președintelui, liderul partidului Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Kelemen Hunor a publicat un mesaj prin care cere șefului statului să își ceară scuze pentru această declarație nepotrivită din punctul său de vedere, care instigă împotriva maghiarilor.

t

V. Soare despre adoptarea tacită a Legii privind autonomia Ținutul Secuiesc: “o asemenea situație reprezintă o reală amenințare la siguranța națională”

Articolul precedent

Numărul peroanelor infectate cu COVID-19 în România a ajuns la 11.978. 3.569 de persoane s-au vindecat și 675 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot