sursa: editiadedimineata.ro
FactualSpot

Război în PSD. La ora 18:00 este programat CEx-ul. Declarații contradictorii

0

Social-democrații se vor reuni în această după-amiază pentru desfășurarea primului Comitet Executiv în absența lui Liviu Dragnea. Premierul Dăncilă a convocat această adunare în sprijinul partidului care tocmai și-a pierdut liderul, dorind să sublinieze că partidul va rămâne unit în deciziile pe care le vor adopta în continuare.

În calitate de președinte executiv al formațiunii, Dăncilă a preluat ca interimar șefia partidului, până la Congresul care ar urma să aibă loc în prima parte a lunii iunie.

Comitetul Executiv va analiza rezultatele obținute de formațiunea social-democrată la alegerile europarlamentare desfășurate duminică, precum și pașii pe care va trebui să îi facă în urma sentinței fostului lor lider.

Deși Viorica Dăncilă, dorește, după cum am văzut, armonia în deciziile PSD-ului, liderii partidului au răbufnit astăzi în declarații contradictorii.

Marian Oprișan – președinte PSD Vrancea

“Am recepționat mesajul cetățenilor României. Am recepţionat mesajul cât se poate de clar al diasporei faţă de care PSD a greşit. Alegerile le-a pierdut PSDragnea, de astăzi avem alt PSD. Avem un PSD preocupat de problemele românilor și să le facem românilor o viață mai bună. Discuția pe Justiție în PSD a încetat. Justiția trebuie să fie independentă trebuie să aibă toate condițiile să funcționeze. În România trebuie înţeles un lucru: cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la pușcărie, dar pe baza de probe certe şi nu de denunţuri calomnioase”

Robert Cazanciuc – senator PSD

„Dacă cineva crede că trecem din epoca PS Dragnea în epoca PSD Oprișan se înșală amarnic. O să ducem partidul în istorie dacă Marian Oprișan își imaginează că el reprezintă schimbarea la nivelul PSD [..] Partidul a pierdut alegerile pentru că aici nu au fost luate decizii de un singur om, au fost decizii urmate de mai mulți lideri ai partidului, decise în principal de un singur om, deci în final este o vină colectivă, trebuie asumată căutată unde s-a greșit, văzut cine sunt responsabilii și luat decizii, în sensul că la nivelul partidului pur și simplu este nevoie de alți oameni. Asta a transmis populația într-un număr extrem de mare că pur și simplu vor să vadă alți oameni, altă abordare”

Horia Teodorescu- președinte PSD Tulcea

Vinovați suntem toți. Până la urmă, Liviu Dragnea a condus partidul, dar nu l-a condus fără noi. Noi am fost cei care am girat, prin ridicări de mâini, anumite decizii. Cine se ascunde în spatele faptului că doar Liviu Dragnea este vinovat eu cred că face o mare greșeală. Nimeni nu ne-a forțat să ridicăm mâna. [..] Ar trebui să ne raliem la ceea ce dorește nația română la ceea ce, cred eu că, ar fi o normalitate.”

Președintele PSD Tulcea cere întoarcerea Codului Penal și Codului de Procedură Penală în Parlament pentru o “dezbatere reală”. Acesta și-a exprimat punctul de vedere în sensul că “ ele trebuie să intre în Parlament, dezbătute, discuții largi cu tot ceea ce înseamnă opinie publică, electorat, toți care își pot spune un punct de vedere pe această tematică. Nu se mai poate merge nici prin hotărâre de guvern, ordonanță de urgență, este un complex de probleme.

Codrin Ștefănescu – secretarul general PSD

Secretarul general PSD a transmis cu privire la condamnarea liderului Liviu Dragnea astfel: „Suntem convinşi că a fost o decizie politică, o zi cumplită pentru întreg partidul. Nu vreau să fiu surprins în perioada următoare de colegi care se vor delimita de el [..] E necesar să facem rapid un congres în care să limpezim lucrurile”

Cosmin Necula- membru PSD și primar al Municipiului Bacău

„Consider că în actualul context european şi naţional cei care au câştigat aceste alegeri trebuie să îşi asume guvernarea. Românii aşteaptă ca un nou guvern să rezolve problemele acestei ţări. Totodată, am convingerea că România trebuie să aibă o opoziţie de stânga puternică. Însă într-o opoziţie de stânga veritabilă nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi! […] Doamna Dăncilă, vă rog să vă daţi demisia! Doamnelor şi domnilor miniştri, vă rog să vă daţi demisiile! Astăzi, românii spun că PSD trebuie să fie în opoziţie!”

Gabriela Firea – membru PSD și primar al Municipiului București

„Nu vă gândiţi că m-am bucurat. Cum poţi să te bucuri, ce fel de om să fii să te bucuri când un om îşi pierde libertatea, indiferent câte adversităţi ai avut cu el, inclusiv câte ai pătimit din cauza lui, că te-ai şi îmbolnăvit… Nu poţi să te bucuri de aşa ceva” Totodată, G. Firea a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale Nu se va întâmpla aşa ceva şi nici eu nu-mi doresc să candidez la alegerile prezidenţiale, nu este pentru cine se pregăteşte e pentru cine se nimereşte”

Negocieri dure pentru postul de Președinte al Camerei Deputaților. Explicații juridice

Articolul precedent

Analiză PeROL: Rolul partidelor politice și jocurile de culise pentru noul Guvern

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual