sursa foto: newsbucovina.ro
FactualSpot

Raportul Poliției Române pentru prima jumătate a anului 2019 dezvăluie numărul îngrijorător de violuri, omoruri și alte violențe

0

Datele înregistrate la nivel național în prima jumătate a anului curent de către Inspectoratul General al Poliției Române sunt îngrijorătoare atunci când ne referim la numărul de infracțiuni săvârșite la nivel național.

Conform Digi24,  au fost înregistrate 946 de infracţiuni de viol până în prezent. Anul trecut, tot la nivel naţional, au fost sesizate în total 1.999 de astfel de infracţiuni.

În perioada ianuarie – iunie 2019, au fost sesizate 112 cazuri omor, iar conform rapoartelor, 232 de infracțiuni de omor au fost înregistrare anul precedent.

Tot în prima parte a anului 2019, au fost sesizate la nivel naţional şi 19.851 de fapte de violenţă domestică. În 2018, în total au fost înregistrate 38.445 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, au precizat reprezentanţii IGPR.

Potrivit raportului de evaluare a activității desfășurate de Poliția Română în anul 2018, au existat  în total 1,6 milioane de dosare penale. Conform graficelor cuprinse în acest raport, rata infracționalității a scăzut totuși în ultimii 7 ani. La nivel național sunt în derulare aproximativ 500 de proiecte/campanii pentru prevenirea și combaterea criminalității cu prioritate în domenii precum delicvența juvenilă, violența în familie și infracțiuni contra patrimoniului.

sursa foto: evaluarea activității desfășurate de Poliția Română

PNL lansează un site pentru informarea cetățenilor din diaspora: votstrainatate.com

Articolul precedent

Guvernul ar putea schimba regulile codului rutier. Află ce sancțiuni vei risca dacă vei folosi telefonul (și nu numai) în trafic

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual