sursa foto: romanialibera.ro
FactualSpot

Raed Arafat despre incidentul din Vama Veche si echipajul SMURD

0

Raed Arafat a postat un drept la replica pe propria pagina de facebook, cu privire la incidentul din Vama Veche.

Mai jos, pentru a asigura un echilibru, redam integral mesajul.

“Domnul cu poza atasata a salvat o fata care era aproape sa se inece la Constanta. Pentru asta nu pot decat sa-l felicit si sa-l multumesc!
Domnul insa s-a gandit sa mai faca ceva si anume sa atace pe retelele de socializare si in media un echipaj SMURD aflat pe plaja ca nu au intrat baietii in apa sa o salveze pe fata, apa despre care chiar el salvatorul spune ca era sa-l omoare.
Ca sa clarificam, echipajele SMURD pe plaja nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acorda primul ajutor inclusiv inecatilor adusi la mal de salvamar.
Nimeni nu poate pretinde ca cineva care nu este pregatit sa salveze un inecat sa faca acest lucru numai ca sa satisfaca dorintele spectatorilor, ale mass-mediei si ale domnului director de la CSM Bacau.
Intr-un alt caz asemenator la Bucuresti, un paramedic SMURD a intrat in apa rece ca sa salveze o persoana inaintea ca scafandrii sa ajunga, insa paramedicul stia sa inoate si decizia a fost a lui sa faca acest gest eroic punandu-si viata in pericol din cauza temperaturii scazute a apei atunci.
Obisnuinta din ultima perioada de a da in salvatori cu orice ocazie si fara motive intemeiate va avea costurile ei in viitor. Noi transformam incetul cu incetul meseria in care intra oamenii pentru a salva vieti si pentru a deveni salvatori intr-o meserie riscanta si neplacuta din punct de vedere social prin atacurile ieftine si nejustificate care le adresam salvatorilor fara motive intemeiate, iar jurnalistii care fug dupa stiri de senzatie ca sa le raspandeasca fara macar sa inteleaga de desupturile povestii sunt printre primii vinovati in transformarea despre care vorbeam mai sus!”

Link catre stirea initiala AICI

SMURD-ul nu a intervenit sa salveze o fata de la inec pentru ca “nu este in fisa postului”

Articolul precedent

ALDE si Pro România vor susține un candidat comun pentru prezidentiale: C.P. Tăriceanu sau Mircea Diaconu?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual