sursa: libertatea.ro
FactualSpot

PSD trimite la consultările de la Cotroceni doi „foști deținuți politici”

0

Continuând seria consultărilor cu partidele politice, Președintele Klaus Iohannis avea programat în agenda zilei de astăzi întâlnirea cu delegațiile PSD și ALDE. Însă, din partea ALDE nu a venit niciun reprezentant, lăsând Președintelui impresia că acest partid nu este preocupat de situația justiției din România.

O altă surpiză a celor întâmplate la Cotroceni, a fost delegația Partidului Social Democrat, formată din deputatul Eugen Nicolicea și doi foști deținuți politici, Marin Iancu și Ioan Muntean. Din declarațiile ulterioare întâlnirii, reise faptul că Președintele s-a bucurat de prezența lor, iar după o jumătate de oră de la începerea consultărilor, Iohannis i-a ceruit lui Eugen Nicolicea să iasă din sală, pentru a discuta în particular cu cei doi foști deținuți.

Eugen Nicolicea suține că cei doi i-ar fi adresat președintelui două întrebări axate pe aceiași temă, anume: dacă la 30 de ani de la Revoluţie, ”persoane care pot fi catalogate drept torţionari pot să ocupe funcţii de conducere”; însă Klaus Iohannis a negat acest lucru.

Ioan Muntean, fost deţinut politic la Penitenciarul Aiud, a declarat că i-a cerut preşedintelui revocarea lui Lazăr, şeful statului apreciind că „o să vadă”.

CCR îi ține ca pe ace. Decizia a fost amânată până pe 19 aprilie.

Articolul precedent

Cum ar fi ca mâncarea să îți fie livrată cu ajutorul dronelor? Google deja oferă acest serviciu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual