sursa foto: mediafax.ro
FactualSpot

PSD ezită să meargă în Parlament pentru votul de încredere în timp ce funcționarii nu pot fi plătiți

0

Demisiile miniștrilor ALDE au generat o situație nefavorabilă pentru angajații ministerului Mediului și ministerului Energiei, aceștia aflându-se în imposibilitatea de a-și primi salariile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că încearcă să găsească o soluție pentru remedierea stării actuale. „E o problemă (…). Cu siguranță vom găsi o soluție în Guvern”, a răspuns acesta, întrebat de jurnaliști ce se întâmplă cu angajații de la Mediu și Energie.

În situația de a nu-și primi salariile se află în jur de 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproape 200 de angajați de la Energie. Potrivit surselor Mediafax, situația a apărut în urma demisiei celor doi miniștri. Grațiela Gavrilescu și Anton Anton, miniștrii Mediului și ai Energiei, au demisionat din funcții în urma deciziei  ALDE de a se retrage din coaliţia de guvernare.

Motivul pentru care angajații nu și-au primit salariile este acela că nu au lăsat înlocuitori sub ordin de ministru, cât erau în funcţie, iar acum nu are cine să semneze pentru salarii, a precizat pentru Agerpres Vasile Marica, preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Raluca Turcan pune punctul pe Dănci

De asemenea, Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, a acuzat-o pe doamna premier, prin intermediul unei postări publicate pe pagina sa de Facebook: ”Viorica Dăncilă poartă întreaga responsabilitate pentru întârzierile la plata salariilor!

Faptul că mii de oameni nu și-au primit încă salariile ne demonstrează că Guvernul nu este funcțional, din vina exclusivă a Vioricăi Dăncilă. Atunci când miniștrii și-au depus demisia la cabinetul prim-ministrului, Viorica Dăncilă era obligată să se asigure că ministerele vor funcționa, indiferent de ce evenimente politice ar putea să apară.

Nu cred că există în istoria ultimilor 30 de ani vreun prim-ministru care să nu fi solicitat, odată cu depunerea demisiei de către un ministru, și documentul privind delegarea atribuțiilor acestuia, astfel încât activitatea ministerului să nu fie blocată.

Criza guvernamentală a fost provocată exclusiv de refuzul Vioricăi Dăncilă de a se prezenta în fața Parlamentului și a obține votul asupra noii structuri politice a Guvernului. Situația trebuia rezolvată imediat după ieșirea ALDE de la guvernare. Viorica Dăncilă trage de timp, generând prejudicii în lanț, prin guvernul nefuncțional pe care-l conduce.

Îi solicit Vioricăi Dăncilă să nu mai recurgă la eschive și jonglerii, care nu fac decât să adâncească această criză guvernamentală. Să se prezinte, așa cum spune Constituția, în fața Parlamentului și să constate singură că Guvernul ar trebui să plece, pentru că nu mai are nici majoritate și nici legitimitate.”

 

Premierul Dăncilă încearcă să se sustragă de la a răspunde în fața Parlamentului prin propunerea de miniștri ALDE

Articolul precedent

Ioan Mircea Pașcu, propunerea de comisar european interimar retrasă de Dăncilă. România nu va avea reprezentant în Comisia Europeană până la 1 noiembrie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual