sursa foto: informateca.ro
FactualSpot

PSD are probleme cu banii. AEP refuză să deconteze sumele cheltuite în campania alegerilor europarlamentare

0

În vreme ce președintele PSD se află în SUA, în cadrul partidului s-a născut un scandal, din cauza faptului că Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu deconteze sumele investite de PSD-iști în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Constantin Mitulețu, președintele AEP, a declarat pentru Digi24.ro că instituția pe care o conduce nu va rambursa sumele cheltuite de PSD pentru organizarea campaniei precedente alegerilor europarlamentare. Decizia este una definitivă, după ce partidul a contestat decizia inițială.

„Le-am comunicat decizia, este definitivă”, a precizat Mitulețu. Suma cheltuită de membri PSD se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

Încă din vară, de la primele semne primite din partea AEP potrivit cărora nu va deconta banii investiți în campania pentru europarlamentare, membrii partidului au încercat să-și ceară banii înapoi. Fostul trezorier al partidului, Mircea Drăghici este anchetat penal pentru suspiciuni de utilizarea subvențiilor primite de partid în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare.

De asemenea, pe grupul de whatsapp al șefilor de filiale ai PSD, s-au iscat discuții privitoare la AEP.

”Pentru cei interesați de banii de la AEP, vine mâine răpunsul: NU. Mulțumim celor implicați în rezolvarea situației. P.S. Trezorierul actual nici nu răspunde la telefon”, a anunțat Claudiu Manda, care a donat pentru campania PSD la europarlamentare peste 430 000 de lei.

”Legat de banii de la AEP am făcut tot ce a fost posibil. Am semnat ultima declarație săptămâna trecută cu tot ce au cerut”, a scris Viorica Dăncilă.

Dăncilă le-a mai scris pe grup colegilor: ”Ce nu ne omoară ne întărește. Trebuie să rezolvăm și asta”. 

Cea mai mare sumă de bani donată pentru campania de la europarlamentare a fost cea a Rovanei Plumb, respectiv 800 000 de lei, bani pe care se pare că i-a împrumutat de la o anume Elena Loghin.

Tocmai acest împrumut îi ridică probleme europarlamentarului în procedura de validare pentru postul de comisar european, deoarece acesta nu a fost trecut în declarația sa de avere comunicată Parlamentului european. În legătură cu aceste aspecte, comisarul propus din partea României a fost audiat săptămâna trecută de către Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului UE.   Rovana Plumb a împrumutat cei 800 000 de lei pentru a-i dona la PSD, cu convingerea că îi va recupera de la AEP și va returna împrumutul.

sursa foto: digi24.ro

Operații oftalmologice ilegale, timp de 9 ani, sub coordonarea soțului

Articolul precedent

Rovana Plumb a pierdut șansa de a fi comisar european. Comisia Juridică a respins candidatura acesteia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual