sursa foto: pinterest
FactualSpot

Provincia Hebei din China reintră în carantină, după ce s-a înregistrat o creștere a cazurilor de COVID-19

0

China a reintrodus starea de carantină în provincia Hebei, lângă capitala Beijing, unde sunt afectați aproximativ 400.000 de oameni, după ce s-a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus, potrivit BBC. Duminică,  iunie, oficialii au anunțat că districtul Anxin, din provincia Hebei, va fi complet închis și controlat.

După ce pandemia a apărut în China la sfârșitul anului trecut, Republica a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

 

Prin urmare, niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate. De asemenea, doar lucrătorii esențiali au voie să părăsească locuințele, în timp ce un singur membru al gospodăriei are voie să iasă o dată pe zi pentru a face cumpărături. Autoritățile au avertizat că cei care încalcă regulile vor fi pedepsiți de poliție. Districtul Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing, iar acolo s-au raportat 18 cazuri.

Zona nu este atât de populată precum marile centre urbane din China, iar experții din domeniul sănătății locale se declară optimiști, fiind de părere că răspândirea poate fi stopată.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, Beijing a raportat 14 noi cazuri de virus, ducând totalul de la focarul de la mijlocul lunii iunie la 311, această evoluție făcând autoritățile să se teamă de apariția unui al doilea val. În ciuda faptului că numărul raportat este un mic în comparație cu miile de cazuri zilnice din SUA sau America de Sud, China a reacționat rapid pentru a stopa orice răspândire.

În mai multe cartiere din Beijing au fost impuse restricții, călătoriile fiind limitate, iar autoritățile au reînceput testările.

Ai găsit o ofertă online bună la țigări? Poliția Română a făcut percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de un milion de euro

Articolul precedent

Legea privitoare la educația sexuală în școli rămâne în aer până la începutul anului școlar

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual