sursa foto: pexels.com
FactualSpot

Protestele din Danemarca au oprit inițiativa guvernului de a obliga populația la vaccinare

0

Guvernul danez a propus un proiect de lege care oferea puterea autorităților  pentru sănătate să definească grupuri de persoane care trebuie vaccinate în mod obligatoriu pentru a limita și a elimina o boală periculoasă.

Inițiativa legislativă cuprindea măsuri precum obligația de a efectua examinări fizice, supunerea la izolare prin ordin,spitalizare,  însă cea mai contestată prerogativă a fost cea care permite vaccinarea persoanelor prin constrângere direcționată de poliție.

Acest proiect de lege ar fi înlocuit o lege adoptată de urgență în primăvară, care acorda Guvernului puteri extinse de a interveni în societate pentru a combate pandemia Covid-19, potrivit The Local Denmark.

După 9 zile de proteste Guvernul a anunțat că renunță la implementarea „legii epidemiei„.  Aceste clauze ridică probleme de interpretare cu privire la încălcarea libertății individuale, a vieții private și a sănătății precum și rolul statului.

De asemenea se lasă loc de interpretări ample a oficialilor în definirea termenului de „boală periculoasă” și a grupurilor care pot fi forțate la administrarea unui vaccin.

O dată cu anunțul apariției pe piață a vaccinului împotriva COVID-19, statele din întreaga lume se gândesc ce măsuri punitive să adopte împotriva celor care vor refuza administrarea acestui tratament. Numeroase companii aeriene iau în considerare interzicerea dreptului de a apela la serviciile de zbor celor care nu vor putea dovedi administrarea vaccinului.

Ce votăm la alegerile parlamentare? Ministerul Afacerilor Externe a răspuns la întrebările frecvente ale românilor din diaspora

Articolul precedent

Stop România sau stop abuzării animalelor? Dani Mocanu, acuzat pentru cruzimi împotriva unui leu folosit într-un videoclip

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual