sursa foto: Facebook/ Autobaza
FactualSpot

Proteste în fața Primăriei Capitalei. Reacțiile internetului la lipsa apei calde

0

În faţa Primăriei Capitalei, vineri, s-au strâns zeci de membri ai PNL pentru a protesta împotriva situaţiei apărute în Bucureşti, cu privire la lipsa apei calde şi a căldurii şi îi cer primarului Gabriela Firea termene precise în ceea ce priveşte rezolvarea acestor probleme.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a însoțit pe liberali în faţa Primăriei Capitalei, care au venit cu ligheane în mâini, cu scopul de a semnala problema dramatică a termoficării din Bucureşti.

„Ştim că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi în apartamente unde nu aveţi căldură şi apă caldă. Avem o singură explicaţie pentru această situaţie în care vă găsiţi: Gabriela Firea şi lipsa interesului ei pentru a face investiţii astfel încât să nu vă mai confruntaţi cu această situaţie.

Bucureştiul este de departe într-o situaţie jalnică, pentru că primarului general îi arde de concerte, de festivaluri, de orice altceva, mai puţin de confortul oamenilor în apartamente. Suntem în situaţia în care am ajuns să strigăm disperaţi după civilizaţie în Bucureşti unui om care ne minte în faţă spunându-ne că s-a preocupat de acest subiect. În Bucureşti lucrurile sunt în faliment pentru că primarul general, deşi avea la dispoziţie fonduri puse în aplicare de către Comisia Europeană nu s-a interesat sub nicio formă să le acceseze”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la protest.

Protestatarii au adus cu ei ligheane și pancarte pe care au scris:

  • Gabriela Firea atâta ştie, să ne ţină-n gheţărie”
  • „Firea minte de îngheaţă caloriferele”
  • „Nu vrem bâlci, nici tevatură, doamna Firea, vreau căldură”
  • „Firea, mă laşi rece”
  • „În democraţie nu mori de hipotermie”

Bucureștenii fac haz de necaz

Nu doar liberalii au protestat situația din capitală, ci și internetul a avut ceva de spus cu privire la situația creată.

În primul rând, se poate observa bucuria oamenilor, generată de aprinderea luminițelor de Crăciun:

De la atâtea beculețe, bucureștenii parcă au uitat de lipsa căldurii:

Atunci când tinerii din Cluj și București se întrec în a-și lăuda orașele, apar postări de acest gen:

„Am înțeles că în Cluj nu e metrou, de la un bucureștean fără căldură și apă caldă.” – Autobaza 2.0.

Tot pe acest grup se poate observa că bucureștenii nu se lasă descurajați, ci încearcă să găsească soluții practice la problemele lor. Să nu mai zică nimeni că românii nu sunt inventivi:

sursa foto: Facebook/ Autobaza

Căldură în calorifere nu mai există de câteva zile, însă Primăria Capitalei a ajutat Catedrala Mântuirii Neamului cu un ajutor financiar de 10 milioane de lei, la începutul acestui an. Poate că aceasta este salvarea pe care o căutau locuitorii Municipiului București: înlocuirea căldurii reale cu căldura spirituală.

sursa foto: Facebook

Mai multe zone din Bucureşti au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza lucrărilor pe care le desfășoară RADET, în urma apariției unor avarii la conducte vechi de zeci de ani.

Front comun în pregătirea alegerilor locale. Orban se va întâlni periodic cu liderii Alianței 2020

Articolul precedent

Un condamnat pe viață consideră că și-a ispășit pedeapsa și cere să fie eliberat după ce a reînviat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual