sursa foto: Facebook/Rares.I.Bogdan
FactualSpot

Propunerea PNL pentru guvernare ar putea fi tot Ludovic Orban. Rareș Bogdan: „Tot ce face PNL pentru a reașeza țara, PSD blochează”

0

Premierul propus de Președinte pe data de 6 februarie, Ludovic Orban, și-a depus marți seară mandatul de prim-ministru propus în semn de înțelegere și respectare a deciziei Curții Constituționale a României care admite existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Președinte.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că propunerea din partea PNL pentru guvernare ar putea fi tot Ludovic Orban, fără să se considere că nu se respectă decizia CCR. „Desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.” au spus judecătorii Curții Constituționale într-un comunicat de presă publicat ulterior ședinței de judecată, fără a specifica imposibilitatea desemnării aceleași persoane.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan susține că România are nevoie de alegeri parlamentare anticipate „ca de aer”. Într-o postare publicată pe platforma Facebook, europarlamentarul PNL își expune nemulțumirile față de Partidul Social Democrat care blochează fie prin Parlament, fie prin CCR, inițiativele PNL de materializare a dorințelor românilor.

„Anticipatele sunt un tren în care, dacă nu ne urcăm cât de repede, România își riscă pielea așa cum nu s-a mai întâmplat în acești 30 de ani!” spune pe Facebook eurodeputatul PNL. Însă, așa cum și Președintele a menționat luni, șansele organizării alegerilor anticipate au scăzut sub 50% din cauza  tergiversării procedurii de declanșare a acestora prin decizia CCR.

Consiliul Concurenței a luat în vizor creșterea masivă a prețurilor la măști chirurgicale

Articolul precedent

Nava cu oi care s-a răsturnat în Portul Midia a fost adusă la cheu. Oile moarte vor fi incinerate

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual