sursa foto: glassdoor.com
FactualSpot

Proiectul legislativ care îi limitează pe angajați la o singură zi de weekend

0

Codul Muncii ar putea fi modificat astfel încât repausul săptămânal să fie redus de la 48 de ore consecutive (de regulă sâmbăta şi duminica) așa cum este prevăzut la art.137 alin(1), la doar 24 de ore. În schimb, munca prestată suplimentar ar trebui să fie compensată prin plata unui spor obligatoriu de minim 75% din salariul de bază al angajatului.

Liberalii au depus un proiect de lege în Camera Deputaților prin care este prevăzut ca ziua de sâmbătă să devină zi lucrătoare, doar dacă angajații și-ar exprima acordul în acest sens. În acest caz, angajatorul nu va mai fi obligat să le ofere o zi liberă în timpul săptămânii, ci doar să plătească orele suplimentare.

 Codul Muncii în forma actuală prevede în art.137 alin(2) următoarele: “ În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

În plus, la alineatul următor se dispune că salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.

Așadar, la momentul actual legea prevede ca în cazul în care un angajat lucrează într-una din zilele de repaus săptămânal, angajatorul îi va oferi obligatoriu timpul de repaus în altă zi, dar și un spor la salariu. Propunerea PNL prevede un spor obligatoriu de minim 75%, cu posibilitatea angajatului de a renunța la dreptul unei alte zile de repaus.

În proiectul liberalilor se propune inserarea în alin(2) din 137 a textului următor: „Cu acordul salariatului, munca prestata cu caracter ocazional, intr-o zi de repaus saptamanal, se poate compensa si doar financiar, dar durata ei nu poate depasi 8 ore, astfel incat repausul saptamanal sa fie de minim 24 de ore. Munca prestata in aceasta situatie se va plati cu un spor de minim 75 % din salariul de baza, agreat intre salariat si angajator”.  

Inițiatorii propunerii legislative consideră că o astfel de modificare este nu doar în interesul angajatorului, ci și al angajatului. „În practică, poziția oficială a multor ITM-uri este frecvent contrazisă de preferințele individuale ale salariaților care optează pentru suplimentarea veniturilor prin prestarea de muncă suplimentară”, susțin liberalii în expunerea de motive. 

Această modificare legislativă ar ajuta companiile unde se lucrează în trei schimburi și pe cele în care nu există personal suficient. Pe de altă parte, opoziția se opune proiectului de reducere a timpului de repaus săptămânal.

O statistică Eurostat arată că saptămâna de lucru a românilor este de 40,7 ore pe săptămână spre deosebire de media europeană de 40,3 ore.

Reprezentanții Ambasadei României din Afganistan au fost transferați în siguranță într-o bază militară NATO, în urma atacului terorist din Kabul. Un român a decedat iar altul a fost grav rănit

Articolul precedent

Consilierul unui deputat PSD a fost concediat pentru comportamentul său nefiresc în fața unei amenzi rutiere (VIDEO)

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual