sursa foto: thespruce.com
FactualSpot

Profesioniștii de la Universitatea Politehnică București au creat un nou dezinfectant eficient împotriva COVID-19

0

Cercetătorii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) au creat un nou tip de dezinfectant, eficient în distrugerea COVID-19 de pe suprafețe.

Potrivit rectorului Universității, Mihnea Costoiu, echipa de cercetare face parte din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor. Aceștia au dezvoltat o soluție bazată pe produsul BLUE, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti.

Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantităţi mari şi are impact redus asupra mediului – calităţi pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat, a subiliat rectorul în postarea sa de pe Facebook.

Echipa de cercetare a fost formată din prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, conf. dr. ing. Daniela Istrati, conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, conf. dr. ing. Matei Raicopol, as. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat condiționat. Tribunalul București i-a admis definitiv contestația

Articolul precedent

A intrat în vigoare Ordinul pentru aprobarea modalității de amânare la plată a ratelor și dobânzilor. Cine poate aplica și care este modelul de cerere?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual