sursa foto: Institutul Cultural Român din Londra
FactualSpot

Prințul Charles a participat la un eveniment dedicat Revoluției din 1989, organizat la Londra

0

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a participat joi, 12 decembrie, la Institutul Cultural Român din Londra, la expoziția de fotografie „Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989”, organizată în parteneriat cu Ambasada României și Agenția Națională de Presă AGERPRES. Expoziția redă vizual povestea Revoluției Române prin fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București.

La eveniment au fost prezenți și ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dan Mihalache, membri ai comunității românești din Londra, fotoreporterul AGERPRES Sorin Lupșa, precum și parteneri britanici ai Institutului Cultural Român (ICR) și ai Ambasadei României.

Cu acest prilej, Magda Stroe, coordonatorul activităţii ICR Londra, i-a prezentat Prinţului de Wales pe artiştii români care vizitează şcoli din Marea Britanie în cadrul proiectului educaţional „Legacies of Courage / Moşteniri ale Curajului”, dedicat Revoluţiei Române.

Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulţumit Prinţului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepţionale de curaj, în căutarea libertăţii, din decembrie 1989.

La sfârşitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache şi Claudia Nicolae, directorul general al AGERPRES, i-au oferit Prinţului de Wales o fotografie din expoziţie, cu mesajul „Copiii noştri vor fi liberi”, se arată în comunicatul Institutului Cultural Român din Londra.

Evenimentul a continuat cu proiecţia filmului documentar „After the Revolution / După revoluţie”, martor al societăţii româneşti imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Laurenţiu Calciu şi producătorul Rupert Wolfe Murray.

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat pentru trafic de droguri

Articolul precedent

Preşedintele Klaus Iohannis participă la ședinţă solemnă în Parlament pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluție

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual