sursa foto: nypost.com
FactualSpot

Primul român diagnosticat cu coronavirus. MAE: cetățeanul de pe vasul de croazieră aflat în carantină a fost transferat la un spital din Japonia

0

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că unul dintre cei 17 români aflați pe nava de croazieră, în carantină în Japonia, este infectat cu coronavirus. Tot un număr de 17 români sunt pe o altă navă de croazieră care a acostat în Cambodgia după ce a fost refuzată de mai multe țări asiatice.

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, precizează MAE.

Ambasada României în Japonia a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră „Diamond Princess”, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Ambasada României a mai arătat, de asemenea, că menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vas, unde se aflau 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

Cu privire la nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, anume 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români, mai precizează MAE, conform G4Media.

Comitetul de Urgență constituit pentru a dezbate problema coronavirusului, ce funcționează sub tutela Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), s-a întâlnit, joi, 30 ianuarie, când a declarat starea de urgență.

Marcel Vela, în „război cu grupările infracţionale organizate.” Ministrul demis vrea să facă curățenie la MAI, folosindu-se de filmulețe de pe YouTube

Articolul precedent

Parlamentul sirian a recunoscut genocidul armean pe fondul tensiunilor cu Turcia

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual